Suzuki geeft de Ignis een facelift

0

Op haar Japanse thuismarkt heeft Suzuki de compacte Ignis een bescheiden facelift gegeven. Die zal in een later stadium ook zijn weg vonden naar Europa.

De kekke Ignis van Suzuki staat sinds eind 2016 in de catalogus. De compacte cross-over is momenteel misschien wel het meest frivole model in de catalogus van het Japanse automerk nu de Jimny vanwege zijn te dorstige, en daardoor te veel CO2 uitstotende benzinemotor, uit de prijslijst is geschrapt. Maar ook frivole modellen moeten soms hun lippen stiften. In Japan is dat dus al gebeurd.

Echt ingrijpende veranderingen heeft Suzuki niet doorgevoerd. De grootste weggever dat wij hier te maken hebben met de vernieuwde Ignis (die momenteel in de prijslijst staat voor tarieven vanaf 16.749 euro), is de grille dat zijn horizontale sierstrook inruilt voor 4 verticale lamellen; net als bij de facelift van de Vitara vorig jaar. Ook de bumpers hebben een iets ander design gekregen. In het kader van de facelift zal de Ignis leverbaar worden in een 3-tal nieuwe carrosseriekleuren.

Binnenin het vrolijke kleintje van Suzuki zien wij eveneens enkele kleinere visuele wijzigingen, plus nieuwe voorstoelen. Het instrumentarium krijgt een nieuwe achtergrond kleur. Verder past Suzuki meer aluminiumkleurige details toe. Ook nieuw is de verlichting met de bekende ‘follow-me-home’ functie. Suzuki breidt de standaarduitrusting van de Ignis verder uit met stoelverwarming.

Zodra de vernieuwde Ignis in Europa arriveert, en naar verwachting zal dat in het tweede kwartaal van dit jaar zijn, zal hij in Nederland alleen nog maar leverbaar zijn met een atmosferische 1,2 liter benzinemotor die voorzien is van mild hybride techniek. Dit brandstof besparende systeem zal dan ook beschikbaar komen voor de uitvoeringen met automatische transmissie. Momenteel beschikken alleen de handgeschakelde versies over milde hybride techniek.

 

Reageren is niet mogelijk.