Vernieuwde Suzuki Ignis pronkt met schonere motor

0

In de vorm van de Ignis biedt Suzuki een eigenzinnig alternatief aan in het krimpende A segment. De eigenzinnige stoere hatchback annex cross-over heeft nu een opfrisbeurt ondergaan die hem ook een nieuwe motor oplevert.

De Ignis is inmiddels 4 jaar oud. Van rimpelvorming is nog steeds geen sprake, maar Suzuki was van mening dat een bescheiden facelift hem geen kwaad zou doen. Geen ingrijpende wijzigingen dus, maar wel een subtiel bijgepunt uiterlijk. Zo beschikt de Ignis voortaan over een stoerdere voorbumper met een geïntegreerde stootbeugel. Die is volledig van plastic, waardoor er van carrosseriebescherming niet echt sprake is. Maar het staat wel stoer natuurlijk, dat moeten wij de kleine Japanner nageven.

Voorts zorgt Suzuki in het kader van de facelift voor nieuwe carrosseriekleuren (Caravan Ivory Pearl Metallic, Rush Yellow Metallic en Tough Khaki Pearl Metallic) en een hertekende grille (met 4 losse elementen in plaats van slechts 1 horizontaal lamel) plus een achterbumper waarin optisch een bodem beschermplaat is opgenomen.

De wijzigingen in het interieur van de Ignis zijn vrij summier. In het dashboard monteert Suzuki wel een nieuw instrumentarium met een andere achtergrondkleur. Die mag de snelheid tonen van de nieuwe motor voorin. Net zoals voorheen is dat een atmosferische 1,2 liter viercilinder, maar de nieuwe benzinedrinker is voortaan voorzien van elektronisch geregelde inspuiting, variabele kleppentiming en elektronisch gestuurde koeling voor de zuigers. Suzuki prijst de nieuwe viercilinder aan als een milde hybride. Voor het betreffende benzine besparende systeem wordt gebruik gemaakt van een kleine lithium/ion accu van 10 Ah. Verwacht geen wereldschokkend lager verbruik, maar alle beetjes helpen natuurlijk. Vooralsnog is de milde hybride techniek alleen beschikbaar voor de handgeschakelde uitvoering van de Ignis. De versie met CVT transmissie krijgt het benzinebesparende systeem eind dit jaar.

De standaarduitrusting van de vernieuwde Ignis wordt uitgebreid met zowel voor als achter LED, airconditioning, elektrisch bedienbare ramen vóór, Bluetooth, een DAB+ radio en een start/stop systeem. In het tweede kwartaal zal de opgefriste Ignis bij de Suzuki dealer in de showroom arriveren. Het bijgepunte model had eigenlijk tijdens de autosalon van Genève gepresenteerd moeten worden aan het publiek, maar het is nu een puur digitale aangelegenheid geworden. Hoe de Nederlandse prijslijst er precies uit komt te zien, is op het moment van dit schrijven nog niet bekend. Autointernationaal.nl verwacht geen schokkende verhoging van het instaptarief, dat momenteel 15.899 euro bedraagt.

Reageren is niet mogelijk.