Prijs vergelijking Mazda MX-30 Luxury

0

Deze prijs vergelijking begint met een anekdote. Op 1 december jl. publiceerde Autointernationaal.nl een soortgelijk artikel over de First (1st) uitvoering van de nieuwe Volkswagen ID.3. Die gaat in 58 kWh basisuitvoering 38.000 euro kosten. Ter vergelijking voegde jouw verslaggever daar de toen nog fictieve Luxury versie van de eveneens elektrische Mazda MX-30 aan toe, met als prijsindicatie eveneens 38 mille. Vrij snel daarna kwam er een mail van de importeur. Of ik die Luxury uitvoering uit de vergelijking wilde halen want die bestond helemaal niet. Dat Autointernationaal.nl verwachtte dat die er wel zou komen, deed niet ter zake.

En wat hebben wij daar, 3 maanden later: de Mazda MX-30 Luxury. De elektrische cross-over was vooralsnog alleen als First Edition bestelbaar, maar nu komt er een tweede uitvoering. Die gaat dus Luxury heten, precies zoals Autointernationaal.nl in december voorspeld had. En de prijs is vrijwel identiek aan de eerder afgegeven indicatie.

Mazda heeft tot op heden al 167 exemplaren van de MX-30 First Edition verkocht. Die variant kost 33.990 euro en heeft de volgende uitrusting: 18 inch lichtmetalen velgen, adaptieve LED koplampen, een 8-voudig elektrisch verstelbare bestuurder stoel (passagier zetel 6-voudig), automatische airconditioning, display projectie op de voorruit, een digitaal instrumentarium, een TFT kleurenscherm van 8,8 inch met bediening via de centrale HMI Commander en radar gestuurde cruise controle. Er is keuze uit een licht of donker interieur en het carrosseriekleuren palet omvat Ceramic Metallic, Arctic White Solid, Jet Black, Polymetal Gray en Machine Gray.

MazdaHondaHyundaiMiniNissan
MX-30EKonaHatchLeaf
LuxuryAdvance39 kWh FashionElectric Essential40 kWh N-Connecta
38.990 euro38.330 euro39.595 euro38.270 euro38.940 euro

De MX-30 Luxury kost 38.990 euro en biedt de volgende extra’s: sleutelloze toegang, een geluidsinstallatie van Bose met 12 speakers, een 360 graden camera, een schuif/kantel dak, een automatisch dimmende buitenspiegel aan de bestuurderskant, ruitenwisser ontdooier, een 150 Watt aansluiting, stuurwiel verwarming, een Driver Monitor, Smart Brake Support achter, Front Cross Traffic Alert en Traffic Jam Assist. Het laatste systeem maakt het mogelijk om de MX-30 tot een snelheid van 55 km/u min of meer autonoom in de file te laten rijden. Er is keuze uit de extra exterieur lakken Arctic White, Ceramic 3-tone, Polymetal 3-tone en Soul Red Crystal 3-tone (zie foto).

De Mazda MX-30 heeft ongeacht het uitrusting niveau een 35,5 kWh lithium/ion batterij waarmee de cross-over ongeveer 200 kilometer (gemeten volgens de WLTP norm) ver moet kunnen komen op een volle acculading. Dat is volgens Mazda meer dan genoeg omdat Europese autoconsumenten gemiddeld 48 kilometer per dag afleggen. Met de 143 pk sterke elektromotor kan de MX-30 in 9,7 seconden naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid is begrensd op 140 km/u. Zowel de First Edition als de Luxury uitvoering van de MX-30 staan in september bij de Nederlandse Mazda dealers. Bestellen kan per direct.

Reageren is niet mogelijk.