Prijs vergelijking Renault Clio E-Tech Hybrid 140

0

De prijzen van de nieuwe Renault Clio E-Tech Hybrid 140 zijn bekend. Er kan worden ingestapt voor 22.990 euro.

De E-Tech aandrijflijn profiteert volgens Renault van de jarenlange expertise met 100 procent elektrische voertuigen en geavanceerde technologie die oorspronkelijk ontwikkeld is voor de Formule 1. Het systeem bestaat uit een 1,6 liter benzine viercilinder, 2 elektromotoren en een innovatieve transmissie zonder koppeling. De Clio E-Tech Hybrid levert een vermogen van 140 pk en heeft een 1,2 kWh batterij (230 Volt) waarmee tot 80 procent van de ritten in stedelijk gebied volledig elektrisch afgelegd zouden moeten kunnen worden. Mede hierdoor is de gemiddelde CO2-uitstoot vastgesteld op slechts 83 gram/km.

De E-Tech versie van de Clio is onder meer te herkennen aan de specifieke logo’s op de B stijl en de kofferklep. Afhankelijk van de uitvoering wordt het interieur gekenmerkt door de zogeheten Smart Cockpit met diverse verwijzingen naar de hybride aandrijflijn, een digitaal instrumentencluster en het nieuwe Renault Easy Link multimediasysteem met een 7 inch (horizontaal) of 9,3 inch (verticaal) beeldscherm.

Op deze displays zijn tevens afbeeldingen en animaties te zien die specifiek voor de hybride versie van de Clio ontwikkeld zijn.

RenaultHondaHyundaiToyota
ClioJazzKonaYaris
E-Tech Hybrid Initiale Parise:HEV ExecutiveGDI HEV ComfortHybrid Executive
28.490 euro28.070 euro27.935 euro27.595 euro

Renault levert de Clio E-Tech Hybrid 140 voor de genoemde prijs van 22.990 euro in Zen tenue. Voor wie meer luxe wenst, zijn er de versies Intens (24.990 euro), RS Line (27.190 euro) en Initiale Paris (28.490 euro). Tijdelijk levert Renault de Clio E-Tech Hybrid 140 ook in een gelimiteerde introductie uitvoering. Die kost 26.690 euro.

Reageren is niet mogelijk.