Prijs vergelijking Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in Hybrid

0

Volvo breidt haar aanbod aan geëlektrificeerde Recharge modellen uit met de XC40 Recharge T4 Plug-in Hybrid. Deze nieuwe variant heeft een systeemvermogen van 211 pk en een elektrische actieradius van 45 kilometer (gemeten volgens de WLTP norm). De prijzen beginnen bij 43.995 euro.

De maandtarieven van Volvo Private Lease voor de XC40 Recharge T4 Plug-in Hybrid beginnen bij 579 euro. Door deze scherpe prijs is de nieuweling volgens de importeur interessant voor consumenten die niet eerder een premium SUV in overweging namen, simpelweg omdat de aanschaf voor hen te duur zou zijn. Een ander financieel voordeel is dat de eigenaar tot en met 2024 slechts de helft van de motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen. Verder heeft ook het lage benzineverbruik een positief effect op de algehele autokosten. Het trekgewicht van 1.800 kg is het hoogste in het segment. Door de opgedane ervaring met stekker hybride aandrijflijnen is de impact op de bagageruimte minimaal. Zo is alle bagageruimte boven de laadvloer behouden. Ook de tankinhoud van 48 liter is gebleven.

De elektromotor is identiek aan die van de T5 Plug-in Hybrid. Het vermogen van de benzine krachtbron is echter teruggeschroefd van 180 pk naar 129 pk. Het koppel is met 245 Nm ook lager (-20 Nm). Maar de elektromotor levert onveranderd 160 Nm. Accelereren naar 100 km/u doet de XC40 Recharge T4 Plug-in Hybrid in 8,5 seconden. De T5 versie heeft 7,3 tellen voor de sprintklus nodig. De CO2 uitstoot is met 47 gram per km (gemeten volgens de WLTP norm) identiek. Dat geldt ook voor de range in Pure modus (45 km), het trekgewicht (1.800 kg), het formaat van de bagageruimte (405 liter) en de tankinhoud (48 liter).

Volvo levert de XC40 Recharge T4 Plug-in Hybrid in 2 unieke uitvoeringen. De basisversie heet Inscription Expression. Die wordt standaard geleverd met veiligheidsuitrusting in de vorm van City Safety, Collision Warning met Full Auto Brake, Pedestrian Detection, Cyclist Detection, Lane Keeping Aid met Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en Driver Alert Control. Bij de prijs inbegrepen zijn verder LED koplampen, parkeersensoren achter, een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel, Pre-conditioning voor verwarmen plus koelen, een DAB+ radio, automatische airconditioning met Cleanzone plus Interior Air Quality Sensor, 5-spaaks lichtmetalen Glossy Black/Diamond Cut velgen in de maat 18 inch, Recharge aluminium instaplijsten vóór, chromen raamomlijsting (onderzijde), een exclusieve grille in Glossy Black met chroomkleurige verticale lamellen en Recharge logo op zowel de C stijl als de achterklep. Volvo levert de XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid met een 7 meter lange laadkabel (16A Mennekes). Hij kost 43.995 euro.

VolvoBMWCitroënFordJeep
XC40 Expression2-serie Active TourerC5 AircrossKugaRenegade
Recharge T4 Inscrip.25xe iPerformanceHybrid 225 Feel2.5 PHEV Vignale4xe First Edition
43.995 euro44.683 euro44.840 euro43.720 euro43.990 euro
Mercedes-BenzMiniMitsubishiOpelPeugeot
A-klasseCountryman ALL4
OutlanderGrandland X3008
250eCooper S E ChiliPHEV Intense+Hybrid 224 Inno.Hybrid 225 Allure
44.850 euro44.800 euro42.990 euro44.849 euro45.160 euro

De tweede uitvoering heet R-Design Expression en is voorzien van tal van dynamische design elementen, zoals een contrasterend dak uitgevoerd in Black Stone Solid. De roofrails, spiegelkappen en raamomlijsting (onderzijde) zijn uitgevoerd in Glossy Black, evenals de bodembeschermplaten vóór en achter. En ook de grille is uitgevoerd in Glossy Black. Bovenop de standaarduitrusting van de Inscription Expression is de R-Design Expression uitgerust met onder andere IntelliSafe Assist (adaptieve cruise controle met Pilot Assist; accelereren, remmen en sturen tot 130 km/u) en IntelliSafe Surround met onder meer het Blind Spot Information System. Verder zijn Keyless Drive, een elektrisch bedienbare achterklep, Sensus navigatie met regelmatig gratis een kaartupdate (Europa), telefoon integratie met Apple CarPlay plus Android Auto en een speciale High Performance geluidsinstallatie met 330 watt versterker en 8 speakers aanwezig. De R-Design Expression uitvoering kost 46.995 euro.

Door de komst van de Recharge T4 Plug-in Hybrid is het uitrustingsaanbod van de XC40 Recharge T5 versie (met 262 pk systeemvermogen) gewijzigd in Business Pro, Inscription en R-Design. De prijzen zijn ongewijzigd. Dit betekent tarieven van respectievelijk 47.495 euro, 50.495 euro en nog een keer 50.495 euro. De Business Pro versie heeft de plaats ingenomen van de Momentum uitvoering en zou een klantvoordeel van ruim 3.000 euro bieden.

Om de extra power potentieel van de stekker hybride aandrijflijn te benadrukken, is de XC40 Recharge T5 Plug-in Hybrid voortaan ook leverbaar in Polestar Engineered uitvoering. Daarvan is het vermogen in het middenbereik, de versnellingsbak en de respons op het gaspedaal geoptimaliseerd. Het systeemvermogen van de Polestar Engineered uitvoering bedraagt 276 pk. Het maximum koppel bedraagt 440 Nm en dat is 15 Nm hoger. Een prijs wordt door Volvo echter nog niet genoemd.

De XC40 Recharge T4 Plug-in Hybrid is de laatste toevoeging aan het al behoorlijk brede stekker hybride programma van 15 varianten in totaal. Volvo zet hiermee naar eigen zeggen vol in wanneer het gaat om CO2 reductie. Het target om in 2020 het streefgetal van 95 gram over de gehele vloot te realiseren zou hiermee een stap dichterbij komen. Elektrificeren van de totale vloot (inclusief de uitrol van de mild hybride 48 Volt varianten) is een belangrijke doelstelling van Volvo die gedurende dit jaar verder gestalte zal krijgen door de eerste exemplaren van de XC40 Recharge P8 te gaan leveren.

Volvo Nederland biedt kopers van een nieuwe stekker hybride tevens 1 jaar lang gratis laadstroom aan. Hiermee moedigt de importeur naar eigen zeggen berijders aan om de capaciteit van het lithium/ion accupakket maximaal te benutten om op die manier zoveel mogelijk elektrisch te kunnen rijden zónder schadelijke emissies. Het aanbod geldt voor iedereen die in de periode van 17 oktober 2019 tot en met 31 mei 2020 een exemplaar aanschaft of leaset.

Reageren is niet mogelijk.