Vernieuwde Maserati Levante betrapt

0

De vernieuwde Maserati Levante is betrapt terwijl hij zijn benen strekte. Het merk met de drietand zal aan het eind van het jaar haar SUV een opfrisbeurt geven. De Levante is tenslotte halverwege zijn verkoopcarrière en dan is het de hoogste tijd dat Italiaanse schoonheden hun neus even poederen.

Bij het witte prototype van de vernieuwde Levante zijn diverse carrosseriedelen afgeplakt. Die worden in het kader van de facelift aangepast. Het gaat daarbij enerzijds om de lichtunits en anderzijds het dashboard. Met name het interieur kan wel een opfrisbeurt gebruiken, of beter: een upgrade. Noblesse oblige en dat is voor premium auto’s niet anders.

De cosmetische correcties aan de Levante omvatten ook de bumpers. Ander facelift nieuws is de montage van een moderner infomediasysteem. De inzittenden zullen daarmee profiteren van de nieuwste Uconnect technologie. Daarnaast kunnen wij fraaiere interieurmaterialen verwachten en voor de bestuurder meer rij assistentiesystemen.

Maserati zal later dit jaar (waarschijnlijk in september) ook een hybride versie van de Ghibli presenteren. De kans is groot dat de betreffende aandrijflijn, waarschijnlijk voorzien van een stekker aansluiting, kort daarna beschikbaar komt voor de Levante. Als basisunit gaat mogelijk een 3,6 liter grote atmosferische V6 functioneren die zijn oorsprong heeft in de Chrysler divisie.

Voor merkfans die daarvan gruwen, blijven de V8 versies van de Levante nog even in het gamma. Mogelijk komt er een nieuwe uitvoering van de Trofeo met een motor die de lat qua vermogen nog hoger legt. De huidige editie levert reeds 580 pk, maar dat is vergeleken met de geweldenaren van BMW M en Mercedes-AMG een kleinigheid. De kans is dus reëel dat de SUV van Maserati de grens van 600 pk gaat passeren.

Aan het einde van het jaar zal de vernieuwde Levante al zijn geheimen prijsgeven en begin 2021 zullen de eerste leveringen aan de Maserati dealers plaatsvinden.

Reageren is niet mogelijk.