Bescheiden update voor Bentley Continental GT

0

Bentley geeft haar coupé en cabriolet duo Continental GT een bescheiden update. Veel hebben de wijzigingen voor modeljaar 2021 eigenlijk niet om het lijf: enkele nieuwe kleuren, een nieuw stuur en een schuifdak dat nu beschikbaar is voor alle uitvoeringen van de Continental GT.

Er zijn door Bentley 3 nieuwe carrosseriekleuren aan het kleurenboek van de Continental GT toegevoegd. Zowel de coupé als cabriolet (officieel Convertible genaamd) zijn voortaan leverbaar in Viridian, Patina en Snow Quartz. Het betreft donkergroene, crèmekleurige of witte tinten die de keuzestress onder toekomstige Bentley klanten alleen nog maar verder doet toenemen. Er zijn namelijk nu 62 kleuren waaruit de koper kan kiezen. Er zijn al met al bijna 10 miljard mogelijke variaties om jouw Bentley Continental GT aan te kleden. Rondrijden in net zo’n exemplaar als jouw buurman heeft, is dus echt niet nodig.

Daarnaast introduceren de Britten een glazen panoramadak op de Continental GT V8. Het exemplaar was tot nu toe voorbehouden aan de W12 uitvoering. Het panoramadak is ook beschikbaar voor de vernieuwde Bentayga en voor de Flying Spur. Een speciaal soort glas moet ongewenste reflecties tegenkomen. Mocht het met de zonkracht te gortig worden, dan kan men elektrisch een in Alcantara afgewerkt scherm er voor laten schuiven.

Tot slot monteert Bentley een nieuw stuur in haar coupé en cabriolet duo, dat beter registreert wanneer de chauffeur het vastheeft. Op die manier moeten de semi-autonome rij hulpsystemen beter reageren. Het stuur kreeg ook een opgefriste look en profiel dankzij een afwerking in 2 verschillende kleuren. Onderaan de verticale spaak zit een discreet stukje chroom.

Bentley laat weten dat de nieuwe carrosseriekleur Viridian een moderne interpretatie is van het traditionele British Racing Green. De donkere metallic glans zou zijn geïnspireerd door de kleur van de EXP10 Speed 6 conceptstudie. Als je goed kijkt, zou je ook blauwe tinten er in moeten kunnen ontdekken, met hier en daar een toefje amber en goud. Tja, kom daar maar eens bij Dacia om. Voor de carrosseriekleur Patina zou inspiratie zijn opgedaan bij gepolijst metaal. Het is gemend met champagne en zijde, plus een bescheiden hint van subtiel groen. Snow Quartz bestaat uit 3 lagen van een parelkleur.

Reageren is niet mogelijk.