Volvo roept wereldwijd meer dan 2 miljoen auto’s terug

0

Volvo roept wereldwijd meer dan 2 miljoen auto’s terug vanwege een potentieel probleem met de veiligheidsgordels. In ons land gaat het om 102.166 auto’s.

Een stalen kabeltje dat verbonden is met de veiligheidsgordels voorin kan op termijn slijten. Volvo start daarom een terugroepactie. De veiligheidsgordels kan op termijn namelijk niet meer optimaal goed werken. Wereldwijd worden er bijna 2,2 miljoen auto’s terugroepen. Het gaat om exemplaren van de modellen S60, V60, XC60, V70, XC70 en S80, die werden gebouwd tussen 2006 en 2019. De nieuwste generatie auto’s van is dus niet getroffen.

“In ons land gaat het om zo’n 102.000 auto’s”, zegt een woordvoerder van Volvo. “Problemen zijn er gelukkig nog niet opgedoken, dus het gaat vooral om een preventieve maatregel”. Alle betrokken eigenaren krijgen een bericht van Volvo, de uitvinder van de driepuntsgordel, om bij hun dealer het euvel te laten verhelpen, zo verzekeren de Zweden.

De eigenaren van bovengenoemde modellen krijgen nog bericht over het exacte tijdstip waarop zij terecht kunnen in de garage. Het gaat dus om bijna 2,2 miljoen auto’s. Met deze omvang betekent dit dat het de grootste terugroepactie ooit is van Volvo. Alle onveilige kabels van de veiligheidsgordels zullen uit voorzorg vervangen worden. Het is dus niet zo dat er per definitie sprake is van gevaar. Tot nu toe zijn er nog geen incidenten gemeld als gevolg van de kabelslijtage.

Reageren is niet mogelijk.