Nieuwe Citroën C5 Aircross Hybrid beschikbaar via private lease

0

De C5 Aircross Hybrid, de eerste met een stekker oplaadbare SUV van Citroën is nu ook beschikbaar via private lease. Rijden kan daarmee voor een tarief vanaf 569 euro per maand op basis van 60 maanden en 10.000 km per jaar. Bestellen kan per direct. Bovendien is aflevering aan huis gratis.

De C5 Aircross Hybrid combineert een 180 pk sterke PureTech benzine 1,6 liter met een 109 pk sterke elektromotor die tussen de 4 cilinder unit en de speciale ë-EAT8 automaat is geplaatst. Dankzij de lithium/ion batterij van 13,2 kWh kan de Citroën een afstand van 55 kilometer volledig elektrisch rijden. Het systeem vermogen van de voorwielaangedreven SUV bedraagt 225 pk en het maximum koppel 320 Nm. Het theoretische verbruik van de C5 Aircross Hybrid bedraagt 1 op 71,4. Dat is gelijk aan 1,4 liter benzine per 100 km met een bijbehorende CO2-uitstoot van 32 gram/km.

Alles uit het zogeheten Advanced Comfort programma van Citroën is standaard op de C5 Aircross Hybrid. Dat pakket omvat onder andere een onderstel met Progressive Hydraulic Cushions, waarop 20 patenten zijn geregistreerd. De Advanced Comfort Seats beloven bovengemiddeld veel zitcomfort en op de tweede rij heeft de C5 Aircross Hybrid 3 stoelen die verstel-, verschuif- en neerklapbaar zijn. Behalve de fluisterstille elektrische aandrijving is de rust in het interieur ook te danken aan de speciale akoestische ruiten die minder ongewenste geluiden binnenlaten.

De stekker hybride SUV van Citroën is op verschillende manieren op te laden. Met een 32 ampère Wallbox en de optionele 7,4 kW boordlader neemt het laden minder dan 2 uur in beslag. Via een regulier stopcontact laadt de batterij op in maximaal 7 uur, afhankelijk van het type aansluiting. Uitgesteld laden is ook mogelijk: daarvoor dient men het multimediasysteem in de auto te programmeren of de MyCitroën app te gebruiken.

De prijzen van de C5 Aircross Hybrid beginnen bij 43.750 euro voor de Feel uitvoering. Als Shine kost de Citroën 46.950 euro. Het in de inleiding genoemde private leasetarief vanaf 569 euro per maand (inclusief de vaste kosten waaronder afschrijving, aflevering, wegenbelasting, autoverzekering, pechhulp, onderhoud en reparatie) is van toepassing op het basismodel, exclusief aanvullende opties. Er komen alleen nog variabele kosten bij zoals stroom, brandstof en wasbeurten.

 

Reageren is niet mogelijk.