Update voor Subaru XV e-Boxer

0

Subaru heeft een halve modeljaarupdate doorgevoerd bij de XV. De cross-over wordt een stukje veiliger dankzij een paar nieuwe assistentiesystemen.

Subaru zet de laatste jaren sterk in op de veiligheid van haar modellen. Dat geldt ook voor de XV, die zijn basis deelt met de Impreza en in zijn huidige gedaante al meegaat sinds 2017. Bij zijn lancering was het al de veiligste auto in Japan volgens de JNCAP, maar (ook) in technologisch opzicht staat de tijd natuurlijk niet stil. Daarom komt Subaru met de modeljaarversie MY20.5 van de mild hybride XV e-Boxer, die vanaf juli in de showroom staat.

De XV e-Boxer beschikt voortaan standaard over Rear Seat Reminder (RSR) en Reverse Automatic Braking. Het eerste veiligheidssysteem geeft een waarschuwing als men uitstapt om de achterbank te controleren. Daarmee kan voorkomen worden dat er kinderen of huisdieren alleen achter worden gelaten. Met name in de felle zon kan dat gevaarlijk zijn. De Reverse Automatic Braking (RAB) waarschuwt voor obstakels tijdens het achteruitrijden en remt indien nodig om een botsing te vermijden.

De Subaru XV e-Boxer kost in Comfort instapuitvoering 40.295 euro.

Reageren is niet mogelijk.