Vernieuwde Maserati Ghibli nu ook als Hybrid

0

Maserati heeft de vernieuwde Ghibli gepresenteerd. De wijzigingen zitten vooral onderhuids. De Ghibli is er voortaan ook als Hybrid. Die combineert een 2,0 liter turbobenzine 4 cilinder met een elektromotor die werkt op 48 volt. Feitelijk milde hybride techniek dus. Samen zijn zij goed voor een systeemvermogen van 330 pk en een maximum koppel van 450 Nm.

Bovengenoemde power wordt naar de achterwielen gestuurd via een 8-traps automaat van ZF. De Ghibli Hybrid sprint in 5,7 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 255 km/u. Belangrijker is de CO2-uitstoot, die dankzij de hybride techniek gereduceerd zou zijn tot 192 à 216 gram per kilometer. Daarmee maakt de Maserati nog steeds niet veel vrienden bij Groen Links, maar het is wel een schep minder dan de 3,0 liter V6 versie uitbraakt: 255 gram per kilometer.

Reken op een gemiddeld verbruik van 8,5 à 9,6 liter per 100 kilometer. De 3,0 liter V6 versie jaagt er gemiddeld 10,5 liter benzine doorheen. Voor mild hybride begrippen een mooie besparing. Maar vermoedelijk moeten de inzittenden flink inleveren op akoestisch genot. Maserati zegt echter daar wat op gevonden te hebben, want dankzij een speciaal uitlaatsysteem moet de Ghibli Hybrid “onmiskenbaar als een product uit Modena klinken”.

De 1.878 kilo wegende Ghibli Hybrid kan worden herkend aan blauwe koetswerkdetails (waaronder de 3 ventilatieroosters op de zij schermen) en remklauwen in dezelfde kleur.

Verder omvat de facelift hertekende achterlicht units. Bij het logo op de C stijl is overigens ook een subtiele blauwe lijn verwerkt, die onder de bekende drietand doorloopt.

Een opgewaardeerd infomedia systeem met een display die groeit van 8,4 naar 10,1 inch maakt ook onderdeel uit van de facelift. De infomedia installatie is van de nieuwste generatie de werkt op Android basis.

Maserati neemt de Ghibli Hybrid eind dit jaar in productie. Dit betekent een marktintroductie begin 2021. De importeur kan nu nog geen prijzen noemen, maar de lagere CO2-uitstoot betekent in Nederland minder BPM dus ongetwijfeld fors lagere tarieven. De 3.0 V6 benzineversie blijft vermoedelijk gewoon leverbaar. In het kader van het vergroenen van haar gamma gaan de Italianen stoppen met het verkopen van dieselmodellen, dus de dagen van de oliegestookte Ghibli zijn geteld.

Met de Ghibli Hybrid slaat Maserati een nieuwe weg in. Later zal het merk nog meer geëlektrificeerde modellen introduceren. Dan zal Maserati ook de stap maken naar stekker hybride techniek. In september zal de MC20 worden gepresenteerd: een volbloed sportwagen met een meer dan 600 pk sterke, dubbel geblazen V6 midscheeps achter. Die bolide zal in een later stadium ook leverbaar worden met elektrische ondersteuning. Volgend jaar haalt Maserati het doek van de nieuwe GranTurismo en GranCabrio af. Dat worden de eerste volledig elektrisch aangedreven modellen.

Reageren is niet mogelijk.