Volvo stunt met XC40

0

In de eerste helft van dit jaar is Volvo in Nederland marktaandeel kwijtgeraakt. De verkopen zijn harder gedaald dan die van de markt als geheel. Dat komt niet in de laatste plaats doordat het voormalige volumemodel, de V40, al geruime tijd uit productie is en alleen nog uit voorraad kan worden verkocht. De Volvo dealers beginnen langzaam maar zeker door hun voorraad heen te raken. Er was een opvolger gepland, maar dat ontwerpvoorstel is op het laatste moment afgeschoten. Althans, door Volvo, want de voormalige tuning divisie Polestar is er mee aan de slag gegaan en heeft er de ‘2’ van gemaakt. Gevolg is dat de XC40 er nu alleen voor staat in het C segment. Dat gaat de SUV op zich niet slecht af, maar Volvo denkt de verkopen desondanks verder op te kunnen voeren met een serie actie aanbiedingen.

 

Gratis automaat

In dit ‘actie kader’ kan de XC40 tijdelijk besteld worden met een gratis automaat. Klanten betalen dan de prijs van een handgeschakelde uitvoering, maar rijden weg in een versie met 8-traps automatische transmissie. Dat scheelt 2.000 euro. De actie geldt voor de nieuwe T2 uitvoering met 129 pk vermogen. Die kost als Momentum met automaat normaliter 41.495 euro, maar nu dus 39.495 euro. Ook de T3 versie met 163 pk komt in aanmerking voor de gratis automaat. De Volvo dealer kan alles vertellen over de in aanmerking komende uitvoeringen.

 

XC40 Business Pro

Bestel jij de nieuwe XC40 Business Pro, dan zit daar voor meer dan 3.000 euro aan gratis accessoires op. Deze versie is al vanaf 41.495 euro leverbaar. De XC40 is sowieso standaard voorzien van een digitaal instrumentenpaneel, infotainment, elektronische airconditioning en diverse veiligheidssystemen. De Business Pro uitvoering beschikt, ten opzichte van het uitrustingsniveau Momentum, voor 5.030 euro aan extra accessoires. Daarvan hoeft de klant echter maar 2.000 euro te betalen, waardoor het voordeel 3.030 euro bedraagt. De toegevoegde uitrusting bestaat onder meer uit smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto (inclusief een extra USB poort); een High Performance geluidsinstallatie met 8 speakers (waaronder een woofer en tweeters), Keyless Drive met een elektrisch bedienbare, handsfree te openen achterklep; het Sensus navigatiesysteem met gratis updates en LED mistlampen. Ook adaptieve cruise controle met Pilot Assist en het IntelliSafe Surround systeem (dode hoekmonitor, noodremsysteem, rijstrookassistentie en meer) zijn aanwezig.

 

Private lease

Volvo biedt de XC40 tijdelijk voordelig aan met private lease. Als jij opteert voor de XC40 met T2 benzinemotor van 129 pk en handbak, in het uitrustingsniveau Momentum Core, dan kun je al rijden vanaf 449 euro per maand. Desgewenst breid je het model uit met accessoires of packs. Vraag de Volvo dealer naar een berekening op maat.

 

Reageren is niet mogelijk.