Volvo V60 tijdelijk vanaf 39.995 euro

0

Volvo introduceert de V60 B3 Momentum Advantage: een nieuwe, tijdelijk leverbare en extra complete uitvoering. De prijzen beginnen bij een aantrekkelijke 39.995 euro. Hiermee is Volvo’s populaire stationwagon voor het eerst leverbaar voor minder dan 40.000 euro. De nieuwe V60 B3 Momentum Advantage is per direct leverbaar.

De Volvo V60 is al sinds zijn introductie in 2018 in Nederland zeer populair bij particuliere huishoudens. Dit enthousiasme heeft ertoe geleid dat de Zweedse stationwagon de bestverkochte auto in zijn segment is. Met de gelimiteerde V60 B3 Momentum Advantage richt Volvo zijn pijlen op de zakelijke rijder die voor een extra lage fiscale bijtelling kiest. De fiscale waarde van deze premium stationwagon is 38.873 euro. De hoge restwaarde van de V60, evenals een sterke benzinemotor met 48 Volt milde hybride technologie en het groene energielabel B, onderstrepen zijn economische karakter.

De V60 B3 is standaard uitgerust met een 8-traps automaat. De aandrijflijn bestaat uit een 163 pk sterke benzine 2,0 liter unit die tijdens het accelereren ondersteund wordt door een elektromotor van 14 pk (en 40 Nm extra trekkracht). Als de bestuurder remt, laadt de accu van 48 volt zichzelf op, zodat de elektromotor nooit om energie verlegen zit. De bestuurder geniet volgens Volvo hierdoor van een soepelere rij beleving met een gunstiger verbruik en lagere CO2-uitstoot.

Dat de nieuwe V60 Momentum Advantage aan de onderzijde van het gamma wordt toegevoegd, wil niet zeggen dat Volvo op de uitrusting heeft bezuinigd. Bij de prijs inbegrepen zijn onder meer een 9 inch touchscreen, een 12,3 inch digitaal instrumentarium, smartphone-integratie (Apple CarPlay / Android Auto), DAB+, een High Performance geluidsinstallatie, airconditioning met 2 temperatuur zones, Volvo on Call, parkeersensoren achter en het Sensus navigatiesysteem met Lifetime MapCare (gratis ‘over the air’ EU kaartupdates). De veiligheidsuitrusting omvat onder meer City Safety. Aan de buitenkant is de V60 Momentum Advantage te herkennen aan zijn LED koplampen, zwarte raamomlijsting en roofrails, dubbele uitlaten en 17 inch lichtmetalen velgen (Black/Diamond Cut).

De zakelijk populaire Volvo blijft ook leverbaar als gewilde Business Pro uitvoering. Voor een meerprijs van 4.000 euro biedt deze uitvoering extra’s zoals chroomkleurige raamomlijsting plus uitlaat sierstukken, zilverkleurige roofrails, Keyless Drive, een elektrisch bedienbare achterklep en Driver Assist (adaptieve cruise controle met Pilot Assist en BLIS, het waarschuwingssysteem voor de dode hoek. Verder is de V60 ook leverbaar als extra luxe Inscription of juist extra sportieve R-Design (als Mild hybrid B3, B4 en B5). Andere uitvoeringen zijn onder andere de Recharge T6 en T8 Plug-in hybrid en de dynamische T8 Polestar Engineered.

De nieuwe Volvo V60 B3 Momentum Advantage is per direct leverbaar met de keuze uit 9 carrosseriekleuren en 2 interieurbekledingen.

Reageren is niet mogelijk.