Renault stopt met ontwikkeling dieselmotoren

0

Volgens ontwikkelingschef Gilles Le Borgne stopt Renault met de ontwikkeling van dieselmotoren. Toch is een volledig einde voor de oliegestookte krachtbron  niet aanstaande.

Renault wil in de toekomst geen nieuwe dieselmotoren meer ontwikkelen. Dat zei ontwikkelingschef Gilles Le Borgne in een interview met een Franse tijdschrift in de zijlijn van de presentatie van het elektrische studiemodel Mégane E-Vision. “We naderen het einde van diesel”, legde de manager uit. Een volledig afscheid van diesel is evenwel niet direct aanstaande. De Franse fabrikant zal modellen met een dieselmotor in de catalogus blijven houden.

Vanaf 2025 moeten alle verbrandingsmotoren over hybride assistentie beschikken, tenzij de huidige regelgeving gewijzigd wordt. Over 5 jaar, zo stelt Le Borgne, zullen volledig elektrische voertuigen en plug-in hybride modellen 15 procent van de omzet bij Renault moeten uitmaken, en 30 procent in 2030. De ontwikkelingschef kondigde ook aan dat het bedrijf haar gamma gaat herzien: “Wij zullen het aanbod van Renault stroomlijnen door ons te concentreren op de bedrijfseconomisch meest lucratieve segmenten”.

Reageren is niet mogelijk.