Gelimiteerde Porsche 911 ‘Ben Pon jr.’ vanaf nu te bestellen

0

De gelimiteerde 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ komt eraan. Van het exclusieve model dat Pon Porsche Import samen met Porsche Exclusive Manufaktur heeft ontwikkeld ter nagedachtenis aan Ben Pon junior en ter ere van 70 jaar importeursschap worden slechts 20 exemplaren gebouwd. De bijzondere 911 Coupé wordt niet alleen geleverd in een speciale kleurstelling van in- en exterieur, maar onderscheidt zich ook door zijn riante uitrusting.

De speciale 911 werd vorig jaar door Pon Porsche Import in samenwerking met Porsche Exclusive Manufaktur ontwikkeld. In eerste instantie gebeurde dat om de 70ste verjaardag van de Nederlandse Porsche importeur te vieren; het studiemodel van de auto werd op 30 september 2019 onthuld in het bijzijn van Wolfgang Porsche en Detlev von Platen, verantwoordelijk voor verkoop & marketing binnen de Raad van Bestuur van Porsche. De feestelijke onthulling werd overschaduwd door het overlijden van Ben Pon junior op dezelfde dag. Al die avond werd in overleg met Porsche besloten de auto naar de bekendste Nederlandse Porsche ambassadeur te vernoemen.

De 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ heeft de unieke kleur Fischsilbergrau. Dit is dezelfde lak kleur als die van de Porsche 356 Knickscheibe die Pon Porsche Import in 1949 als allereerste auto op Nederlands kenteken zette. De hommage aan de zakenman annex autocoureur/olympisch kleiduifschutter onderscheidt zich daarnaast door de Sport Design voorbumper, idem zij schorten en aluminium sierlijsten rond de zijruiten.

Daarnaast wordt de auto standaard onder andere geleverd met 20/21 inch Carrera Exclusive Design velgen en een Licht Design Pakket. Technisch is de ‘Ben Pon jr.’ gebaseerd op de 992 Carrera 4S Coupé met de bekende dubbel geblazen 3,0 liter 6 cilinder boxermotor met 450 pk en 530 Nm, naar keuze met 8-traps PDK automaat of met een handbak met 7 verzetten. Een Sport Chrono Pakket inclusief rij modusschakelaar en een sportuitlaatsysteem met zilverkleurige sport eindpijpen zijn eveneens standaard.

Het interieur van de 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ is voorzien van de handtekening van de succesvolle entrepreneur op het dashboard en verlichte ‘Ben Pon jr.’ dorpellijsten van donker aluminium. Een ‘70 Pon Porsche Import’-logo is terug te vinden op het sleutel etui, op de armsteun van de middenconsole en op de hoofdsteunen. Aan de binnenkant kenmerkt het model zich verder door een exclusief lederen interieur in Grafietblauw en stiksels in GT zilver.

De achterzijde van de adaptieve sportstoelen Plus (met verwarmingsmogelijkheid) is bekleed met blauw leer; een ander uniek detail van deze auto. De speciale vloermatten zijn met hetzelfde leer afgebiesd. De ‘Ben Pon jr.’ heeft daarnaast diverse bijzondere accenten, zoals de hemelbekleding en zonnekleppen in Race-Tex; een hoogwaardig microvezelmateriaal dat gedeeltelijk is gemaakt van gerecyclede polyestervezels. Het standaard GT sportstuurwiel heeft verwarming.

De riante aankleding van de 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ kan door de 20 toekomstige eigenaren nog verder worden uitgebreid. Zo zijn de auto’s optioneel te voorzien van onder meer LED Matrix koplampen inclusief PDLS Plus, een parkeer assistent inclusief Surround View, een PASM sportonderstel (10 mm minder grondspeling), achterasbesturing, een rijstrook wisselhulp en Porsche Entry & Drive.

De gelimiteerde Porsche 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ is per direct te bestellen voor een prijs vanaf 252.200 euro. Als extra geschenk ontvangen de kopers een schaalmodel (1:8) van de auto en een ‘waiting for delivery’ Exclusive cadeaubox met de initialen van de klant erin gegraveerd, met daarin een mal met de exterieurkleur, een sample van het interieur en een USB stick met foto’s van de auto.

Reageren is niet mogelijk.