Kia Ceed 1.5 T-GDI debuteert als GT-Line Edition

0

De gloednieuwe, 160 pk sterke 1.5 T-GDI benzine 4 cilinder van Hyundai Motors arriveert bij Kia. Het blok komt bij het dochter merk beschikbaar voor de Ceed.

De krachtbron werd voor het eerst geïntroduceerd in de vernieuwde Hyundai i30 en wordt snel populairder binnen de Koreaanse autogroep. Het is nu Kia die er met de Ceed, de neef van de i30, van profiteert. De 1.5 T-GDI motor vervangt de 1,4 liter unit van 140 pk.

De vermogenstoename naar 160 pk heeft voor de prestaties echter niet veel gevolgen, aangezien voor de sprint naar 100 km/u nog altijd 9,2 seconden aangekondigd wordt. Maar we kunnen er zeker van zijn dat de nieuwe motor een soepeler karakter heeft (het koppel is iets hoger dan dat van de 1.4 T-GDI) en dat het benzineverbruik lager zal zijn , zelfs als er geen micro hybride techniek aan boord is. De 1,4 liter unit van de Koreanen was namelijk nooit een toonbeeld van soberheid in vergelijking met de TSI blokken van de Volkswagen Groep.

De Ceed 1.5 T-GDI wordt aangeboden in diverse uitrusting niveaus, en met een handgeschakelde 6 versnellingsbak of een 7-traps automaat met dubbele koppeling. De gemiddelde meerkosten ten opzichte van de 1,4 liter bedragen 600 euro. Dit betekent dat er straks in de Kia Ceed 1.5 T-GDI DynamicLine ingestapt zal kunnen worden voor 27.395 euro. Het duurst wordt de GT-Line versie: 31.645 euro. Daar tussenin zit de 28.895 euro kostende DynamicPlusLine uitvoering. 

Kia begint met de levering van de Ceed 1.5 T-GDI in GT-Line Edition tenue. Die kost in handgeschakelde uitvoering 27.995 euro, of met automatische transmissie 29.995 euro. Zijn uitrusting omvat zaken als een 10,25 aanraakscherm, een navigatiesysteem met Uvo Connect, automatische airconditioning met 2 temperatuur zones, privacy glas, GT-Line bumpers met uitlaat sierstukken, parkeersensoren achter, een achteruitrijcamera, 17 inch lichtmetalen GT-Line velgen en cruisecontrol. Kia spreekt van een klantvoordeel van 2.500 euro. Optioneel is een glazen schuif/kantel dak.

Reageren is niet mogelijk.