Suzuki verdubbelt garantietermijn tot 6 jaar

0

Met ingang van 2021 verdubbelt Suzuki de garantietermijn van alle nieuw verkochte auto’s. In plaats van 3 jaar garantie geldt in Nederland voortaan 6 jaar garantie voor nieuwe auto’s.

Suzuki bouwt bovengemiddeld robuuste auto’s, zo blijkt keer op keer uit diverse onderzoeken. Betrouwbaarheid is dan ook naar eigen zeggen een belangrijke kernwaarde van Suzuki. Om die eigenschap extra te onderstrepen, biedt Suzuki vanaf dit jaar op elke nieuwe auto, die in Nederland is geleverd aan een officiële dealer, nu 6 jaar / 150.000 kilometer garantie. Voorheen was dit 3 jaar / 100.000 kilometer.

Met het verlengen van de garantietermijn volgt Suzuki fabrikanten zoals Toyota en Lexus die de garantie eerder verlengden naar 5 jaar. Ook Fiat Chrysler Automobiles, Hyundai en Mitsubishi kennen een garantieperiode van 4 jaar. Volkswagen geeft 4 jaar garantie op nieuwe personenauto’s en die garantieduur geldt ook voor Seat, Audi en Skoda. Kia blijft met een garantietermijn van 7 jaar koploper.

De nieuwe garantietermijn geldt alleen in Nederland en bestaat uit 3 jaar fabrieksgarantie en een aanvullende garantie van 3 jaar, die door de importeur van Suzuki wordt verzorgd. Voor de carrosserie geldt een garantie van 12 jaar. De termijn van 6 jaar geldt voor alle nieuwe auto’s van Suzuki en dus ook voor de nieuwste (stekker) hybride modellen van Suzuki, de Swace en de Across. Hun specifieke onderdelen als de gecombineerde startmotor / dynamo (ISG) en de lithium/ion batterij valt dus ook onder de nieuwe garantie.

Reageren is niet mogelijk.