Tesla opent vestiging in India

0

Tesla heeft in India zijn eerste vestiging geopend. De Amerikaanse producent van elektrische auto’s heeft haar kantoor in Bangalore officieel geregistreerd als ‘Tesla India Motors and Energy Private Limited’.

De Indiase minister van Transport, Nitin Gadkari, zei onlangs nog dat Tesla in 2021 zijn personenwagens zal gaan verkopen in India. Het bedrijf van Elon Musk overweegt bij voldoende vraag ook in het land te gaan produceren. Na de succesvolle entree op de Chinese automarkt heeft Tesla de Aziatische smaak inmiddels te pakken.

Musk bevestigde vorig jaar op Twitter al dat zijn bedrijf naar India zou komen. Aan het hoofd van het kantoor in India staat David Feinstein, die nu al deel uitmaakt van de hoofddirectie van Tesla. In India, na China het dichtstbevolkte land van de wereld, kampen verscheidene steden met zware luchtvervuiling. De Indiase regering van Narendra Modi (foto) heeft zichzelf zeer ambitieuze klimaatdoelstellingen opgelegd en wil daarom elektrische voertuigen gaan promoten.

Het door Modi geleide land heeft bovendien warme banden met de Verenigde Staten. Doel van India is om daarmee tegenwicht te gaan bieden aan het gestaag machtiger wordende China. Ook om deze reden zal de rode loper uitgerold worden voor Tesla. De verwachting is dat, mocht het tot lokale productie komen, niet alleen de 7-persoons uitvoering van de Model Y een goede kanshebber is om lokaal gebouwd te gaan worden, maar ook de nieuwe instapper Model C.

Reageren is niet mogelijk.