Automaat en hoger trekgewicht voor Suzuki Vitara en S-Cross

0

De Suzuki Vitara en S-Cross zijn per direct leverbaar met een 6-traps automaat. Daarnaast krijgt het SUV duo vanaf modeljaar 2021 een hoger trekgewicht: 1.500 kilo. De Suzuki Vitara met automaat is er vanaf 27.550 euro, terwijl de S-Cross met dezelfde transmissie weg mag voor 28.400 euro.

Het verhoogde trekgewicht vanaf modeljaar 2021 geldt zowel voor de handgeschakelde uitvoeringen van de Vitara en S-Cross als voor de versies met 6-traps automaat. De grotere aanhanger last van 1.500 kilo (300 kilo meer dan voorheen) in combinatie met een automatische versnellingsbak is volgens Suzuki uniek in het B-SUV segment.

 

Vitara

De automatische versnellingsbak is te bestellen in combinatie met de 2 bekende uitrustingsniveaus van de Vitara: Select en Style. Standaard is dit Suzuki model als Comfort al uitgerust met onder meer adaptieve cruise controle, automatische airconditioning, DAB+, een regensensor en LED koplampen. De Select uitvoering voegt daar een achteruitrijcamera, 17 inch lichtmetalen velgen, stoelverwarming, privacy glas achter, een 7 inch infotainment display met Apple CarPlay plus Android Auto aan toe.

SuzukiHyundaiNissanSeat
VitaraKonaJukeArona
1.4 Bjet SH Aut. SelectHEV ComfortDIG-T 114A AcentaTSI 115 DSG Style
27.550 euro28.565 euro28.990 euro28.600 euro

Ook het Suzuki Safety System Pro is standaard vanaf de Select uitvoering, met onder meer Blind Spot Monitor (BSM), Dual Sensor Brake Support (DSBS), Lane Departure Warning, Rear Cross Traffic Alert (RCTA), Traffic Sign Recognition en Vehicle Sway Warning.

 

S-Cross

Ook voor de S-Cross geldt dat de nieuwe 6-traps automaat geleverd wordt in combinatie met de uitvoeringen Select en Style. Dit Suzuki model beschikt net als de Vitara standaard als Comfort al over adaptieve cruise controle, automatische airconditioning, DAB+, een regensensor en LED koplampen. Als S-Cross Select komen daar een achteruitrijcamera, 17 inch lichtmetalen velgen, stoelverwarming, privacy glas achter, een 7 inch infotainment display met Apple CarPlay plus Android Auto bovenop.

 

SuzukiCitroënHondaJeep
S-CrossC3 AircrossJazz CrosstarRenegade
1.4 Bjet SH Aut. StylePureTech 130 EAT Shine1.5 Hybrid 1.3T DDC Longitude
31.500 euro30.790 euro30.975 euro31.190 euro

Als Style wordt de S-Cross nog completer, met onder meer een zeer groot panoramisch glazen schuif/kantel dak, lederen meubilairbekleding en navigatie.

 

Direct te bestellen

Vanaf maart staan de eerste exemplaren van de S-Cross en Vitara met de automatische versnellingsbak bij de Nederlandse Suzuki dealer. Beide modellen zijn ook leverbaar met AllGrip vierwielaandrijving en zijn per direct te bestellen. De prijzen van de handgeschakelde Vitara beginnen bij 24.500 euro (je krijgt dan het uitrusting niveau Comfort) en met de 6-trapsautomaat dus bij 27.550 euro. De S-Cross is er vanaf 25.100 euro (handbak, Comfort) en in combinatie met de automatische transmissie starten de prijzen zoals gezegd bij 28.400 euro.

 

Smart Hybrid

Elke Suzuki Vitara en S-Cross beschikt over de slimme en efficiënte Smart Hybrid aandrijflijn. Deze techniek combineert de krachtige en zuinige 1,4 liter Boosterjet turbobenzinemotor van 129 pk met een geïntegreerde startmotor (ISG), die zijn kracht haalt uit een 48 Volt lithium/ion accu. De 14 pk sterke ISG fungeert als generator en startmotor en ondersteunt de benzinemotor tijdens het accelereren. Dankzij de ISG hebben de Vitara en S-Cross een hoog koppel bij lage toerentallen (235 Nm) en is ook het gemiddeld verbruik van beide modellen volgens Suzuki zeer gunstig.

 

Reageren is niet mogelijk.