Cupra plaagt met Formentor VZ5

0

Het is officieel: de Cupra Formentor krijgt een 5 cilinder motor. Om de autowereld alvast in de stemming te brengen, tonen de Spanjaarden nu alvast een plaagafbeelding van de zogeheten VZ5 uitvoering. Die wordt aangedreven door een geblazen 5-pitter van Audi origine.

Het gerucht dat al een tijdje de ronde ging, wordt nu ook officieel bevestigt door deze plaagafbeelding. Binnenkort presenteert Cupra dus de Formentor VZ5. De genoemde 5-pitter is de 2,5 liter krachtbron die Audi zelf gebruikt voor de de Q3 RS en de TT RS. In deze modellen (en in de nog te introduceren RS3) levert de geblazen 5-pitter 400 pk en 480 Nm. Krijgt de Formentor VZ5 dezelfde specificaties, dan zal de Cupra in 4,5 seconden naar 100 km/u kunnen sprinten.

We weten meer op 22 februari, wanneer Cupra de Formentor VZ5 presenteert. Dan worden niet alleen de specificaties wereldkundig gemaakt, maar kunnen wij ook kennismaken met het uiterlijk van het nieuwe topmodel. Op de plaagafbeelding van de Formentor VZ5 is reeds te zien dat hij een specifieke set uitlaatpijpen krijgt, met 2 dubbele, hoekige kokers aan elke kant.

 

Reageren is niet mogelijk.