Jaguar Land Rover zoekt platform voor elektrische auto’s

0

Jaguar Land Rover zoekt voor de bouw van een nieuwe generatie elektrische modellen een platformpartner. Dat heeft topman Thierry Bolloré laten weten. Volgens de CEO van Jaguar Land Rover is het zelfstandig ontwikkelen van een platform voor elektrische auto’s, gezien de lage verkoopvolumes, te kostbaar.

Afgelopen week meldde Jaguar Land Rover dat Jaguar vanaf 2025 verder gaat als een merk dat alleen nog maar elektrische auto’s verkoopt. Over mogelijke partners doet Bolloré geen uitspraken. Jaguar Land Rover is op zoek naar een modulair platform dat voor meerdere elektrische auto’s gebruikt kan worden. Het volledig zelf ontwikkelen van de betreffende architectuur is niet alleen te duur, maar kost ook te veel tijd.

Bolloré schoot eerder al de nieuwe Jaguar XJ af omdat de benodigde investeringen om dit model in productie te kunnen nemen niet terugverdiend kunnen worden. Of de zoektocht naar een partner wiens platform voor elektrische auto’s gebruikt kan worden, ook gevolgen heeft voor de emissievrije uitvoering van de nieuwe Range Rover is nog niet duidelijk.

Mogelijk is Magna International ook kandidaat om partner te worden van Jaguar Land Rover. Dit bedrijf bouwt nu al in Oostenrijk de Jaguar I-Pace. Een andere goede kanshebber is General Motors en diens Ultium platform. Diens architectuur is primair ontwikkeld voor modellen die qua prijs en formaat niet in het gamma van Jaguar Land Rover zouden misstaan. Het kersverse E-GMP platform van de Hyundai Motor Groep lijkt een maatje te klein te zijn. Dat geldt ook voor de MEB bodemplaat van Volkswagen. Bolloré zegt dat er ‘meerdere opties’ op tafel liggen.

 

 

Reageren is niet mogelijk.