Prijs vergelijking Porsche Taycan Cross Turismo

0

Porsche heeft tijdens een virtuele wereldpremière de nieuwe Taycan Cross Turismo onthuld. Met deze veelzijdige versie breidt de autofabrikant uit het Duitse Zuffenhausen zijn eerste serie van volledig elektrische 4-persoons sportwagens verder uit. De Taycan Cross Turismo staat medio mei bij de Nederlandse Porsche Centra.

“Met het debuut van onze eerste volledig elektrische sportwagen in 2019 gaven we een duidelijk signaal af”, zegt Oliver Blume, CEO van Porsche. “We zien onszelf als een pionier op het gebied van duurzame mobiliteit: tegen 2025 leveren wij elke tweede nieuwe auto met elektrische aandrijving: volledig elektrisch of als plug-in hybride. Al in 2020 had een derde deel van het afgeleverde aantal auto’s in Europa een (deels) elektrische aandrijflijn. De toekomst is aan de elektromobiliteit en met de Taycan Cross Turismo zetten we weer een stap in die richting”.

Uiterlijk is de Taycan Cross Turismo nauw verwant aan de conceptstudie Mission E Cross Turismo die Porsche in 2018 op de Autosalon van Genève presenteerde. Het silhouet wordt bepaald door de sportieve, aflopende daklijn (door de designers de ‘Flyline’ genoemd). De terrein look designelementen zijn terug te vinden op onder meer de wielkasten, op de beschermdelen voor & achter en op de zijschorten. Als onderdeel van het Off-road Designpakket heeft de Cross Turismo speciale elementen in de hoeken van de voor- en achterbumper en aan de uiteinden van de dorpels. Deze zorgen niet alleen voor een opvallend uiterlijk, maar bieden ook bescherming tegen steenslag.

In vergelijking met de gewone Taycan biedt de Cross Turismo 45 millimeter meer hoofdruimte voor de inzittenden achterin en met de achterbank plat maximaal 1.200 liter bagageruimte onder de grote achterklep. Net als de 4-deurs versie profiteert ook de Taycan Cross Turismo van de innovatieve elektrische aandrijving met een systeemvoltage van 800 Volt in plaats van 400 Volt.

PorscheAudi JaguarTesla
Taycan Cross Turismoe-Tron SportbackI-PaceModel S
455 Quattro SEV400 HSELong Range
97.400 euro90.805 euro97.045 euro90.005 euro

Het hightech chassis met vierwielaandrijving en adaptieve luchtvering is standaard op alle uitvoeringen van de Taycan Cross Turismo en zorgt voor compromisloze rijdynamiek, ook op onverhard terrein. Het optionele Off-road Designpakket vergroot de bodemvrijheid met wel 30 millimeter. Dankzij het rij programma ‘Gravel Mode’ (standaard op alle uitvoeringen) wordt de Cross Turismo nog geschikter om buiten de gebaande paden te gaan.

Voor de Taycan Cross Turismo heeft Porsche een nieuw type fietsendrager voor maximaal 3 fietsen ontworpen. Die wordt op de achterzijde gemonteerd en stelt volgens de fabrikant nieuwe normen op het gebied van bediening, ergonomie, rijveiligheid en stabiliteit. Hij is universeel inzetbaar voor verschillende soorten fietsen. Bovendien is de achterklep ook te openen met een beladen fietsendrager. Met de eBike Sport en de eBike Cross presenteert Porsche tegelijkertijd 2 hoogwaardige e-bikes die met hun tijdloze design en krachtige en duurzame aandrijftechniek naadloos aansluiten bij de nieuwe Taycan Cross Turismo.

 

Het Cross Turismo programma

Vanaf de marktintroductie zijn er 4 uitvoeringen van de Porsche Taycan Cross Turismo leverbaar. De Performance Battery Plus met een totale capaciteit van 93,4 kWh behoort in alle gevallen tot de standaarduitrusting. Het programma omvat:

 

De Taycan 4 Cross Turismo: 380 pk, overboost vermogen met Launch Control 476 pk, acceleratie 0-100 km/u in 5,1 seconden, topsnelheid 220 km/u, bereik (WLTP) 389 km (of 456 km met het Performance Battery Plus): 97.400 euro.

De Taycan 4S Cross Turismo (het grijze exemplaar op de foto’s): 490 pk, overboost vermogen met Launch Control 571 pk, acceleratie 0-100 km/u in 4,1 seconden, topsnelheid 240 km/u, bereik (WLTP) 388 (452 km): 116.000 euro.

De Taycan TurboCross Turismo: 625 pk, overboost vermogen met Launch Control 680 pk, acceleratie 0-100 km/u in 3,3 seconden, topsnelheid 250 km/u, bereik (WLTP) 395 (452 km): 159.300 euro.

De Taycan Turbo S Cross Turismo (het groene exemplaar op de foto’s): 625 pk, overboost vermogen met Launch Control 761 pk, acceleratie 0-100 km/u in 2,9 seconden, topsnelheid 250 km/u, bereik (WLTP) 388 (419 km): 193.200 euro.

 

Met deze tarieven is de Cross Turismo uitvoering 5.400 (4S) à 1.500 euro (Turbo S) duurder dan de 4-deurs versie. De Turbo variant is zelfs iets goedkoper. De 4-deurs Taycan is niet leverbaar als ‘4’.

 

Reageren is niet mogelijk.