Aanschaf Tesla mogelijk met bitcoins

0

Tesla topman Elon Musk heeft aangegeven dat de aankoop van een Tesla voortaan mogelijk is met bitcoins. De virtuele munt is nu ruim 56.000 dollar (47.000 euro) waard. In Nederland moeten wij echter nog even op de nieuwe betalingsmethode wachten.

In februari kocht de autofabrikant voor 1,5 miljard dollar (1,24 miljard euro) aan bitcoins. Een dag na de aankoop was de waarde van de investering met 200 miljoen euro toegenomen. Hierbij gaf het bedrijf aan dat het betaalmiddel werd beschouwd als een alternatieve investering, net zoals het beleggen in goud door fondsen. De aankopen van bitcoins maken deel uit van een nieuw investeringsbeleid waarbij het gaat om flexibiliteit en het maximaliseren van geld dat Tesla niet direct nodig heeft voor de dagelijkse liquiditeit.

Klanten buiten de Verenigde Staten moeten nog enkele maanden wachten voordat ze elektrische auto’s van het merk kunnen kopen met de cryptomunt. Musk stelt dat de Bitcoin die het bedrijf in ruil voor de auto ontvangt, wordt aangehouden en dus niet in wordt gewisseld voor traditionele valuta. De basisuitvoering van de Tesla Model 3 is momenteel ongeveer even veel waard als de cryptomunt. Tesla heeft inmiddels een Bitcoin betaalknop toegevoegd op haar website.

Tesla is zeker niet het eerste bedrijf dat Bitcoin accepteert. In Nederland kan men ook met Bitcoin afrekenen bij onder andere Zalando en Thuisbezorgd. Deze alternatieve manier van afrekenen is echter niet zonder risico. De waarde van de cryptomunt schommelt namelijk enorm.

 

Reageren is niet mogelijk.