Komt er binnenkort ook een 7-persoons Tesla Model S?

0

Als je nog nooit een sedan met 7 stoelen hebt gezien (of ‘vliegveld modellen’ als de Volvo 264 TE hebt verdrongen), dan kan Tesla dat misschien oplossen. Op een video kunnen wij namelijk een unieke uitvoering zien: een versie met een derde rij stoelen (het antracietgrijze exemplaar rechtsonder op de foto).

Wellicht is de redenatie van Tesla als volgt: “Als wij kritiekloos de Model Y cross-over kunnen verkopen met een optionele 7-zits opstelling die zelfs voor kinderen nauwelijks ruimte biedt (laat staan ​​voor volwassenen), waarom zouden wij dan niet ook een soortgelijke uitvoering van de Model S lanceren?”. Natuurlijk, als 5 zitplaatsen onvoldoende zijn, kan men bij Tesla terecht voor een exemplaar van de Model X. Maar niet iedereen zal zich die Amerikaan kunnen veroorloven, of prettig voelen bij het vleugeldeur concept. 

Tenzij de foto een soort optische illusie is, lijkt de 7-zits versie van de Model S binnenkort realiteit te worden. Daarmee heeft Tesla de zoveelste primeur te pakken, want Mercedes en Volvo zijn al lang geleden gestopt met het bouwen van auto’s als de 264 TE. Misschien is het idee van een 7-persoons sedan minder gek dan het lijkt: SUV modellen met 3 rijen stoelen zijn nu heel gewoon en gaan in grote hoeveelheden over de toonbank. Zij vinden ook gretig aftrek bij consumenten die de achterste zetels zelden zullen gebruiken. Voor gezinnen met heel kleine kinderen kan de 7-persoons Model S een serieus alternatief zijn, er van uitgaande dat zij oud genoeg zijn om zelf de gordel om te doen, want de bereikbaarheid van de derde rij is natuurlijk pet.

De Tesla Model S heeft onlangs een facelift ondergaan. Normaliter wordt dan het uiterlijk aangepakt, maar dit keer onderging vooral de cabine een metamorfose. Volgens Tesla topman Elon Musk is de vraag voor de gefacelifte versie dermate groot dat hij zonder blikken of blozen de prijs van de dikste uitvoering (de Model S Plaid Plus) met 10.000 dollar durft te verhogen. Ook zal Tesla volgens hem de komende tijd dermate druk zijn met het voldoen aan de vraag naar de reguliere versies dat de topper van de reeks pas halverwege 2022 op de markt komt. Dat is minimaal 6 maanden later dan gepland. Musk laat weten dat voor het bouwen van de vernieuwde Model S wellicht niet 1 maar 2 shift nodig zijn.

Boze tongen beweren overigens dat de uitgestelde marktintroductie van de Plaid Plus uitvoering niet het gevolg is van een te grote vraag naar de reguliere versies, maar doordat de voor dit model bestemde nieuwe ‘4680’ accucellen nog niet kinderziekte vrij zijn. Als dat zo is, dan heeft Tesla sowieso een probleem, want het merk wil ze ook gaan gebruiken voor de Cybertruck en de Semi …

Reageren is niet mogelijk.