Nissan 400Z is klaar voor productie

0

Nissan maakt zich op voor de productiestart van de 400Z. Deze opvolger van de inmiddels behoorlijk op leeftijd geraakte 370Z kregen wij afgelopen september al in conceptvorm (Z Proto) te zien. De productieversie (te zien op foto’s die in de fabriek zijn gemaakt) wijkt daar nauwelijks van af. De uiterlijke verschillen beperken zich tot de montage van reflectoren op de flanken die in onder meer de Verenigde Staten verplicht zijn.

Onder de kap van de 400Z gaat Nissan een 400 pk sterke variant van de dubbel geblazen 3,0 liter V6 motor van Infiniti monteren. Kwade tongen beweren dat er in de basis sprake is van hetzelfde onderstel als bij de 370Z, maar voor sportwagen fans die meer spektakel willen, heeft Nissan al de GT-R. Liefhebbers van een retro design komen bij de 400Z wel volop aan hun trekken. Teruggrijpen naar oude glorie is tijdloos succesvol. Dat bewees Fiat vorig jaar opnieuw met de 500e en Renault hoopt in 2023 een graantje mee te kunnen pikken met de reïncarnatie van haar R5.

De 400Z komt zoals het er nu naar uitziet helaas niet naar Nederland. De sportwagen is vooral bedoeld om het blazoen van Nissan op de Noord Amerikaanse markt op te poetsen. Daar had het merk vroeger, toen geluk nog heel gewoon was en Nederland nog geen BPM kende, veel succes met de 240Z en met diens opvolgers 260Z en 280Z. Die derivaten waren wel zwaarder en minder atletisch dan het origineel, maar dat vond de oorspronkelijke doelgroep helemaal niet erg. Die waren door de jaren heen zelf ook zwaarder en minder atletisch geworden.

 

Reageren is niet mogelijk.