Skoda plaagt met vernieuwde Kodiaq

0

Skoda licht met 3 ontwerpschetsen een tipje van de sluier op van de vernieuwde Kodiaq. Met de populaire SUV startte de Tsjechische autofabrikant in 2016 zijn succesvolle SUV-offensief. Het model krijgt nu een visuele en technische update. De wereldpremière van de vernieuwde Kodiaq vindt plaats op 13 april.

De bovenste ontwerpschets toont de meer geprononceerde neuspartij van de vernieuwde Kodiaq. Naast een opnieuw ontworpen motorkap worden de looks gekenmerkt door een meer rechtopstaande, 6-hoekige grille met dubbele lamellen. De koplampen, die smaller zijn dan die van het huidige model, vormen samen met de mistlampen eronder een nieuw ‘gezicht’ met 4 ogen. Een ander opvallend kenmerk is de opnieuw ontworpen voorspoiler met een bredere centrale luchtinlaat en L-vormige sierelementen aan weerszijden. Het inzetstuk is in aluminium look uitgevoerd.

De tweede schets geeft een gedetailleerde blik op de nieuw ontworpen koplampen. De 2 op elkaar geplaatste LED modules zijn hier gemakkelijk herkenbaar. De derde schets toont de scherp getekende achterlichten, die net zo slank zijn als de koplampen vóór. Ze hebben de kenmerkende kristallijnen structuren die typerend zijn voor het C ontwerp dat inmiddels bij Skoda hoort, maar dan vlakker.

De Kodiaq was in 2016 het eerste model van de huidige SUV familie van Skoda en ook het eerste model met de typische naamgeving met een ‘K’ aan het begin en een ‘Q’ aan het einde. De SUV, die tegen meerprijs leverbaar is met 7 zitplaatsen, is in 5 jaar tijd al meer dan 600.000 keer gebouwd en is nu verkrijgbaar in 60 markten over de gehele wereld.

Reageren is niet mogelijk.