Seat maakt Tarraco veelzijdiger en aantrekkelijker

0

Zullen de verkopen van de Tarraco een tik krijgen nu Volkswagen de technisch identieke Tiguan ingrijpend heeft gemoderniseerd en zustermerk Skoda de Kodiaq een facelift heeft gegeven? Als het aan Seat ligt niet. Om niets aan het toeval over te laten, is de grootste SUV van de Spaanse autofabrikant in prijs verlaagd en voortaan completer uitgerust.

De Tarraco is er nu al vanaf 37.490 euro. Dat is afgerond 900 euro minder dan voorheen. Het prijsverschil is niet schokkend, maar zal welkom zijn bij autoconsumenten die op de kleintjes letten. En voor diegenen die alleen voor 1.000 euro of meer voordeel uit hun luie stoel komen: voor de basisuitvoering van de Kodiaq betaal je precies 2.000 euro meer, ondanks dat de aandrijflijn identiek is (een 1.5 TSI motor van 150 pk in combinatie met een handgeschakelde 6-bak). Het prijsverschil met de Tiguan Allspace bedraagt zelfs 8.100 euro, al krijg je dan wel een 7-traps DSG automaat standaard.

Daarnaast introduceert Seat nieuwe Business Intense uitvoeringen van de Tarraco. De Style Business Intense vult de uitrusting van de bestaande Style (met onder andere lichtmetalen velgen, LED verlichting en de Virtual Cockpit oftewel een digitaal instrumentarium) aan met onder meer een navigatiesysteem met 9,2 inch kleuren touchscreen, Seat Connect, draadloos laden voor de smartphone, achteruitrijcamera, Predictive Adaptive Cruise Control en het Light & Style pakket. Dit pakket bevat donker getinte ramen achter, LED sfeerverlichting, LED verlichting in de deurgrepen en chromen raamomlijsting. De Tarraco Style Business Intense (die er naar wens in een 5- of 7-zits uitvoering is) wordt geleverd in combinatie met de 150 pk sterke 1.5 TSI benzinemotor met handgeschakelde 6-bak (7-traps DSG automaat optioneel). Met deze transmissie start de prijslijst van de Tarraco Business Intense bij 37.490 euro.

De Tarraco Xcellence Business Intense tilt volgens Seat luxe en gebruiksgemak naar een nog hoger niveau, met bijvoorbeeld een automatische in parkeerhulp (Park Assist), een 360 graden camera, een elektrisch bedienbare achterklep met voetbediening, verkeersbordenherkenning, een dodehoeksensor met uit parkeer systeem, Keyless Entry/Go en een alarmsysteem. De Tarraco Xcellence Business Intense is er vanaf 40.990. Optioneel is hij ook in een 7-zits uitvoering verkrijgbaar.

De derde nieuwe uitvoering van de Tarraco is de FR Business Intense. Die biedt volgens Seat het beste van 2 werelden. In deze uitvoering komen comfort en sportiviteit samen. Die sportiviteit is duidelijk zichtbaar dankzij 19 inch lichtmetalen velgen, dorpels- en wielkasten in carrosseriekleur en exterieurdetails in Cosmo Grey. Blikvangers in het interieur zijn de sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, bekleding in diamant design (inclusief rode stiksels) en sportpedalen. De FR Business Intense is te combineren met de 1.5 TSI motor van 150 pk en met de 2.0 TSI unit die goed is voor 245 pk. In het laatste geval kan de klant rekenen op 4Drive vierwielaandrijving. De FR Business Intense uitvoering is er vanaf 41.490 euro.

Seat CitroënCupraMitsubishiVolkswagen
TarracoC5 AircrossFormentorOutlanderTiguan
PHEV FR B.I.Hybrid 225 Shinee-Hybird AdrenalinePHEV InstyleeHybrid R-Line B+
45.750 euro46.350 euro45.990 euro47.990 euro46.690 euro

De nieuwe Business Intense uitvoeringen zijn ook beschikbaar voor de Tarraco PHEV met plug-in hybride aandrijving en krijgen daar bovenop nog enkele extra features. Zowel de Xcellence als de FR Business Intense zijn in stekker uitvoering standaard uitgerust met een tweede laadkabel (voor openbare laadstations), File assistent, rijstrook behoudassistent Plus, Emergency Assistent en een verwarmbaar stuurwiel. De Tarraco PHEV Xcellence Business Intense is er vanaf 43.990 euro. De prijzen van de FR Business Intense uitvoering beginnen bij 45.750 euro.

Reageren is niet mogelijk.