Seat breidt motorenaanbod Leon Sportstourer uit

0

Seat breidt het motorengamma voor de Leon Sportstourer uit. Nieuw in de line-up zijn de 1.0 TSI en de 1.0 eTSI met efficiënte mild-hybrid technologie in combinatie met een 7-traps DSG automaat. Aan de basis van het dieselaanbod staat nu de 115 pk sterke 2.0 TDI.

De Leon Sportstourer was al leverbaar met een 90 pk sterke 1.0 TSI benzinemotor. Nu komen daar bovengenoemde versies met 110 pk bij. Deze 1.0 TSI wordt standaard geleverd in combinatie met een handgeschakelde 6 versnellingsbak. Met deze aandrijflijn is de Leon goed voor een gemiddeld verbruik van 5,5 tot 5,6 liter per 100 km.

Bij de 1.0 eTSI (eveneens 110 pk sterk) staat de ‘e’ voor mild hybride technologie. Deze Leon Sportstourer maakt namelijk gebruik van een 48 Volt elektrisch systeem, een riem aangedreven dynamo, een lithium/ion accu én de in de inleiding genoemde 7-traps DSG autoaat. Dit aandrijfsysteem wint de energie die vrijkomt bij het afremmen gedeeltelijk terug. Mede daardoor is ‘zeilen’ mogelijk: als de bestuurder het gas loslaat, schakelt de verbrandingsmotor uit en rijdt de Leon Sportstourer zonder brandstof te verbruiken. De mild hybrid technologie is volgens Seat zelfs een comfortfactor: het draagt ook bij aan snelle en soepele herstarts van het start/stop systeem

Het dieselgamma wordt uitgebreid met de 2.0 TDI met 115 pk. Deze motor wordt geleverd in combinatie met een handgeschakelde 6 versnellingsbak.

De nieuwe Leon Sportstourer 1.0 TSI en 1.0 eTSI zijn er om te beginnen in Style uitvoering. Daarnaast zijn er de FR versies die extra sportiviteit uitstralen. Tegen een geringe en dus bijtellingsvriendelijke meerprijs krijgen beide varianten van de Leon Sportstourer een Business Intense upgrade. Daarbij inbegrepen zijn onder meer de Virtual Cockpit, het navigatie- en mediasysteem met 10 inch (25,4 cm) touchscreen in kleur, Seat Connect Online infotainment en een automatische parkeerhulp. Specifieke Business Intense details voor de FR zijn Full LED erlichting, dodehoeksensor en uitstapwaarschuwing.

De 2.0 TDI motor is er uitsluitend in Style Business Intense uitvoering. In deze vorm kost de Leon Sportstourer 34.350 euro. Voor de 1.0 TSI Style versie vraagt Seat 30.250 euro (meerprijs Business Intense: 250 euro) en voor de 1.0 eTSI Style variant 32.800 euro (de meerprijs voor het Business Intense gebeuren is identiek). Voor de FR uitvoering zijn de tarieven 31.400 euro en 33.950 euro (de meerprijs van Business Intense bedraagt 500 euro).

Reageren is niet mogelijk.