Winkelketen gaat in België de Citroën Ami verkopen

0

Belgen die binnenkort de lokale Fnac vestiging binnenlopen, kunnen daar naast games, sportartikelen, tablets of boeken ook een Citroën Ami aanschaffen. De verkoop kan zowel fysiek als digitaal geschieden.

Toch is er geen sprake van autoverkoop in een winkel. De Citroën Ami is namelijk geen volwaardige auto. De vreemde eend in de bijt is een non-conformistisch vormgegeven, elektrisch aangedreven brommobiel voor 2-personen die door iedereen vanaf 16 jaar bestuurd kan worden. In Frankrijk werd de Ami al samen met warenhuisketen Fnac aan de man gebracht, en nu gaat Citroën in België hetzelfde doen.

Er zijn 4 filialen van Fnac in België waar men de Ami kan ontdekken: Daarvan bevinden zich er 2 in Brussel, 1 in Luik en 1 in Gent. In die winkels is een soort ‘Ami Space’ gecreëerd waar klanten de Citroën kunnen bezichtigen en kopen. Online bestellen gaat ook. Ongeacht de aankoopmanier levert Citroën de Ami rechtstreeks aan de klant.

Net als in Frankrijk kost de Ami in België 6.990 euro. Dat is niet veel geld, maar het motorvermogen is ook erg bescheiden: 8 pk. Precies genoeg voor een topsnelheid van 45 km/u, de bekende Brommobiel limiet. De accu heeft een capaciteit van 5.5 kWh. De Citroën Ami kan in België ook worden gehuurd. Het voertuigje kost dan 19,99 euro per maand met een aanbetaling van 3.408 euro.

In Frankrijk zijn er 18 speciale Ami Spaces. Citroën gaat haar voor jeugdige consumenten bedoelde vehikel ook in Spanje via Fnac filialen verkopen.

Reageren is niet mogelijk.