Tweede elektrische Honda op komst

0

Krijgt de elektrische Honda E gezelschap van een sportwagen versie, gebaseerd op de Sports EV conceptstudie uit 2017? Dat zou best wel eens kunnen, want de Japanse autofabrikant zou bezig zijn met een productieversie van dit ontwerp.

Technisch kan de ontwikkeling van de Sports EV niet erg moeilijk zijn, want het sportwagentje bouwt op de fundamenten van de Honda E. Die elektrische stadswagen beschikt over achterwielaandrijving, een batterijpakket van 35,5 kWh en haalt (afhankelijk van de uitvoering) 136 pk à 154 pk uit zijn elektromotor. De E wordt bekritiseerd vanwege zijn kleine accupakket en beperkte actieradius, dus mogelijk wil Honda de productieversie van de Sports EV Concept zegenen met een grotere batterij.

Indien die aanpassing gecombineerd wordt met een sterkere elektromotor, dan kan de retro look sportcoupé in de markt gezet worden als de elektrisch aangedreven opvolger van de legendarische CRX en de wat minder iconische CR-Z. De naam voor het productiemodel ligt voor de hand: CR-E.

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.