Vernieuwde Skoda Kodiaq Business vanaf 38.990 euro

0

De prijzen van de vernieuwde Skoda Kodiaq zijn bekend. De grote SUV heeft een aangescherpt uiterlijk met standaard led koplampen én blijft onveranderd ook leverbaar als 7-zitter. De vernieuwde Kodiaq is er alleen in diverse Business uitvoeringen. Hij is nu te bestellen vanaf 38.990 euro.

Vergeleken met de versie van voor de facelift heeft de Kodiaq een grille die meer rechtop staat en een motorkap die nu wat hoger ligt. Aero velgen geven volgens Skoda het design een hightech tintje.

De grote SUV is nu leverbaar met de Virtual Cockpit met 10,25 inch display en led ambiënte lichtfuncties. Voor maximaal comfort zijn er nu meervoudig elektrisch verstelbare, met leder beklede stoelen met massage- en ventilatiefunctie. Met de Eco stoelen biedt Skoda naar eigen zeggen een duurzame optie: deze zetels zijn bekleed met stoffen die zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

In eerste instantie is de vernieuwde Kodiaq leverbaar met de 150 pk sterke 1.5 TSI turbobenzinemotor met cilinderuitschakeling. De Business Edition biedt standaard onder meer 18 inch lichtmetalen velgen, automatische airconditioning (2 zones), een achteruitrijcamera, Skoda Connect en Smartlink+ telefoonintegratie.

Als Sportline Business (41.490 euro) combineert de SUV deze luxe met sportieve in- en exterieuraccenten. Hij heeft net als de Business Edition een handbak met 6 versnellingen. De meest luxe uitvoering is de Kodiaq Business Edition Plus (44.690 euro), met onder andere een 7-traps automatische transmissie, de Virtual Cockpit en Navigatie Columbus met 9,2 inch touchscreen. Liever de Sportline Business met automaat? Dan ben je 44.490 euro kwijt.

De vernieuwde Kodiaq is per direct 1 juni te bestellen bij de Skoda dealers. In een later stadium wordt de SUV ook weer leverbaar in RS uitvoering. Die wisselt in het kader van de facelift zijn 240 pk sterke 2,0 liter turbodieselmotor in voor een 245 pk sterke 2.0 TSI unit. Wat de Kodiaq RS in Nederland gaat kosten, is nog niet bekend. Waarschijnlijk breidt Skoda de Nederlandse prijslijst op termijn ook uit met een 190 pk sterke 2.0 TSI en een 2.0 TDI uitvoering met naar keuze 150 pk of 200 pk.

Reageren is niet mogelijk.