Prijs indicatie Mercedes-Benz EQB

0

Mercedes-Benz vult het gat tussen de EQA en de EQC op. Dat gebeurt met de EQB: de elektrische versie van de GLB. Deze nieuwe Mercedes beleeft zijn publieksdebuut op de IAA. De EQB wordt omschreven als een compacte SUV, maar dat is misschien niet de beste typering voor een bijna 4,70 meter lange 7-zitter.

De EQB wordt in 2 uitvoeringen leverbaar: als 300 4Matic met een elektromotor die 229 pk vermogen levert en als 350 4Matic die goed is voor 292 pk. Beiden hebben vierwielaandrijving. Sprinten naar 100 km/u doen zij in respectievelijk 8,0 en 6,2 seconden. Beide uitvoeringen zijn uitgerust met een 67 kWh accu die een maximale actieradius van 419 kilometer levert. Zowel de 300 4Matic als de 350 4Matic hebben een begrensde topsnelheid van 160 km/u.

Standaard biedt de EQB plek aan 5 personen. In de 7-zits uitvoering bevinden zich onder de vloer van de kofferbak nog 2 uitklapbare stoeltjes. Die zijn geschikt voor personen van maximaal 1,65 meter. In principe kinderen dus. De grote binnenruimte heeft de EQB te danken aan zijn lange wielbasis. Die is namelijk identiek aan die van de GLB: 2,83 meter.

Om de kinderen helemaal achterin iets meer beenruimte te geven, is optioneel een verschuifbare bank op de tweede rij leverbaar. Die kan 140 millimeter naar voren of naar achteren worden verplaatst. De rugleuningen van de stoelen op de tweede zitrij zijn standaard in meerdere helling standen te zetten.

De EQB is de eerste volledig elektrische Mercedes-Benz die in de Hongaarse Kecskemét fabriek geproduceerd gaat worden. Dat geldt overigens niet voor de exemplaren die bedoeld zijn voor China. Die worden lokaal in het Aziatische land geproduceerd.

Uiterlijke kenmerken van de EQB zijn een zwarte grille (karakteristiek voor de elektrische modellen van Mercedes-Benz) met de bekende ster centraal in het midden. Een ander onderscheidend designelement van het EQ repertoire is de doorlopende licht strip voor en achter.

Iedereen die straks een EQB aanschaft, krijgt er standaard van Mercedes 1 jaar gratis Me Charge bij. Daarmee kunnen klanten opladen bij meer dan 200.000 openbare locaties in heel Europa. Mercedes-Benz zorgt voor een compensatie achteraf via groene stroom. De prijzen zijn nog niet bekend, maar Autointernationaal verwacht een tarief van 59 mille voor de EQB 300 4Matic. De ‘350’ versie wordt ruim 2.700 euro duurder.

Reageren is niet mogelijk.