Batterijleverancier treft schikking met General Motors

0

De Zuid-Koreaanse accufabrikant LG betaalt 1,9 miljard dollar (1,6 miljard euro) schadevergoeding aan General Motors om de kosten van de terugroepactie van de Chevrolet Bolt (bij ons verkocht als Opel Ampera-e) te dekken. Dat is de uitkomst van een schikking tussen beide bedrijven.

De terugroepactie was nodig vanwege een fabricagefout in het accupakket van de elektrische auto. Volgens importeur Opel Nederland gaat het in ons land om 3.373 exemplaren van de Ampera-e waarvan de batterij als gevolg van een fabricagefout mogelijk in brand kan vliegen. Shilpan Amin, vice-president Global Purchasing and Supply Chain van General Motors, stelt dat de engineering- en productieteams van de autofabrikant hard werken aan de ontwikkeling van nieuwe batterijmodulen. “Wij verwachten deze maand te beginnen met de reparatie van voertuigen van onze klanten”, aldus Amin.

Hij voegt er aan toe: “LG is een gewaardeerde en gerespecteerde leverancier van General Motors. Wij zijn blij dat we deze overeenkomst kunnen sluiten”. Voor de Zuid-Koreaanse accufabrikant betekent de schikking een flinke financiële aderlating, maar hiermee wordt wel voorkomen dat het bedrijf in de toekomst geen accu’s meer mag leveren aan de Amerikanen. Ook voor andere partijen is nu duidelijk dat met LG best te praten valt over een oplossing indien er zich onverwachte problemen voordoen met de batterijen set.

 

Reageren is niet mogelijk.