MotorTrend roept Genesis GV70 uit tot SUV van het Jaar

0

De GV70 van Hyundai’s luxe merk Genesis is uitgeroepen tot SUV van het jaar door het Amerikaanse automagazine MotorTrend.

Het tijdschrift evalueerde 23 verschillende SUV modellen, met in totaal 34 varianten, op basis van 6 belangrijke criteria: veiligheid, efficiëntie, waar voor je geld, technologische vooruitgang in het ontwerp, technische uitmuntendheid en prestaties met het oog op de beoogde functie.

Onder de 9 finalisten, waaronder Ford’s Bronco en Mustang Mach-E, Jeep’s Grand Cherokee L, Kia’s Sorento en Volkswagen’s ID4, werd de GV70 als winnaar gekozen. “Dit is precies het moment waarop men zich realiseert dat je iets hebt gevonden waarvan je niet wist dat je het wilde, maar nu niet meer zonder kunt. In de autowereld is de Genesis GV70 zo’n ontdekking”, aldus het tijdschrift. “Deze goed uitontwikkelde SUV combineert een bevredigende dynamiek met een zeer aantrekkelijke prijs:uitrusting verhouding en een praktisch niveau dat zeldzaam is bij luxe voertuigen. In een segment dat al vol zit met intrigerende alternatieven, is de Genesis GV70 niets minder dan een openbaring – en de enige keuze voor de ‘MotorTrend 2022 SUV van het Jaar’ bokaal”, zo voegt de redactie er aan toe.

De GV70 is wel bij onze oosterburen te koop, maar (nog) niet in Nederland. Ons debuutmodel van Genesis wordt mogelijk de GV60; een compacte elektrische cross-over op basis van de Hyundai Ioniq 5.

Reageren is niet mogelijk.