Extra teaser nieuwe Suzuki S-Cross

0

Suzuki heeft nu officieel zelf bevestigd dat zij binnenkort de nieuwe S-Cross aan de wereld voorstelt. De officiële onthulling vindt plaats op donderdag 25 november. Om er voor te zorgen dat wij deze datum aankruisen in onze agenda, komen de Japanners met een 2-tal nieuwe plaagfoto’s.

Daarop is de volledig nieuwe S-Cross alleen in het duister te zien. Gelukkig kon Autointernationaal eerder deze maand al de eerste spionagefoto’s van de derde generatie laten zien (SX4 meegerekend). Suzuki had het in haar PR uitingen aanvankelijk nog over “een nieuw model”, maar nu bevestigt de fabrikant eerdere berichtgeving van Autointernationaal dat het de nieuwe S-Cross betreft.

De spionagefoto’s maken duidelijk dat de derde generatie S-Cross een evolutie wordt van het huidige model. Zowel qua uiterlijk als voor wat betreft het formaat. Wel kunnen wij rekenen op volwaardige hybride techniek. Het zou niet verrassend zijn als Suzuki daarvoor een beroep heeft gedaan op de knowhow van partner Toyota. Voor de rest blijft veel bij het oude. En waarom ook niet. Met de S-Cross bedient Suzuki klanten die een cross-over à la de Nissan Qashqai en Renault Kadjar zoeken, maar gevoelig zijn voor het feit dat je bij Suzuki voor een ogenschijnlijk vergelijkbaar model duizenden euro’s minder betaalt.

Op 25 november krijgen we meer te zien van de nieuwe S-Cross (en komt Suzuki met de specificaties).

Reageren is niet mogelijk.