Lelijk als vanouds: de nieuwe Suzuki S-Cross

0

Suzuki zal zelf pas op 25 november het doek van de nieuwe S-Cross trekken, maar hier zie je de komende editie al zonder enige vorm van camouflagemateriaal. Daarmee heeft verder ‘plagen’ door de Japanners, zoals vorige week gebeurde met een eerste teaser, geen zin meer.

De huidige S-Cross moet het niet bepaald van zijn uiterlijk hebben. Zijn opvolger blijft dit imago trouw. Met name op bovenstaande foto is goed te zien dat het design een rommeltje is. Jammer, want de Vitara was bij zijn introductie een knap karretje en de Swift oogt al 3 generaties lang tijdloos. Maar goed, misschien kan Suzuzki met dit spuuglelijke model er bij in het assortiment wel een breder publiek aanspreken, oftewel ook klanten zonder enig gevoel voor decorum verleiden. Dit neemt niet weg dat anno 2021 op pad gestuurd worden met zo’n slordig uitgewerkt design een kruis met zijn.

Waarschijnlijk maakt de nieuwe S-Cross gebruik van techniek die we op termijn ook in de volgende generatie Vitara gaan terugzien. Reken in ieder geval op enige vorm van elektrificatie; dit keer laat Suzuki het waarschijnlijk niet bij een milde variant maar is er sprake van een ‘full hybrid’. Op 25 november weten we meer. Dan trekken de Japanners het doek van de nieuwe S-Cross.

Reageren is niet mogelijk.