Prijs vergelijking Mercedes-Benz EQB

0

De elektrische Mercedes-Benz EQB is nu te bestellen. De consumentenadviesprijzen beginnen bij 64.031 euro. Standaard beschikt de EQB over 5 zitplaatsen, maar optioneel is hij er ook als 7-zitter. Na de EQA is de EQB al het tweede volledig elektrische compacte model van Mercedes-Benz.

Het modellengamma bestaat in eerste instantie uit de EQB 300 4Matic met 228 pk en de EQB 350 4Matic met 292 pk. De consumentenadviesprijs van deze krachtigere versie begint bij 66.935 euro. Beiden worden geleverd als Luxury Line. Voor de AMG Line zijn de tarieven 67.903 euro en 70.807 euro. Bij de EQB is 1 jaar ‘Mercedes me Charge’ inbegrepen. Klanten hebben daarmee eenvoudig toegang tot een netwerk van ruim 600.000 laadpunten wereldwijd. Tegelijkertijd profiteren ze van een geïntegreerde betaalfunctie met eenvoudige facturatie.

Mercedes-BenzSkodaTeslaVolvo
EQBEnyaq iVModel YXC40
300 4Matic Luxury Line80X SportlineLong Range AWD Recharge PE Twin Pro
64.031 euro56.890 euro65.018 euro60.495 euro
Mercedes-BenzAudiBMWMercedes-Benz
EQBe-TroniX3EQC
350 4Matic AMG Line55 Quattro EditionExecutive400 4Matic
70.807 euro71.505 euro69.000 euro71.280 euro

De EQB is gedurende een beperkte periode na de introductie leverbaar als Edition 1. Het exterieur van deze limited edition combineert elementen uit het Night pakket met AMG styling. 20 inch lichtmetalen AMG velgen, mat koper en glans gedraaid, ronden de sportieve uitstraling af. Highlights van het Edition 1 interieur zijn de bekleding in neva grijs leder met Cyber Cut blauw, het van achteren verlichte sierdeel in spiraal look en luchtuitstroomopeningen met buitenring in zilver chroom en binnenring in energie blauw.

Optioneel is de EQB leverbaar in de specifieke uitrustingslijn Electric Art. Kleuraccenten in modern rosé goud worden gebruikt om de bekleding in leder look Artico /stof Cupertino en de luchtuitstroomopeningen te accentueren. Het sierdeel in spiraal look wordt van achteren verlicht. Tot de uitrusting behoren verder onder meer speciale 2-kleurige 18 inch lichtmetalen velgen.

Dit zijn de belangrijkste opties en pakketten:

· De derde zitrij met 2 extra zitplaatsen (voor personen met een lengte tot 1,65 meter) voorzien van uittrekbare hoofdsteunen en een raam airbag.
· Het standaard Advanced pakket breidt de uitrusting van de EQB uit met extra comfort- en veiligheidsuitrustingen. In het interieur vormen twee 10,25 inch displays samen de widescreen cockpit. Verder wordt de bestuurder ondersteund door het spiegelpakket en het parkeerpakket met achteruitrijcamera.
· Het Premium pakket bouwt voort op het Advanced pakket en verhoogt het comfort nog eens met het Keyless Go comfortpakket, de Thermotronic automatische airconditioning met 2 temperatuurzones, een klankrijk sound system en een draadloos oplaadsysteem voor mobiele eindapparatuur.
· De EQB wordt geleverd met intelligente rij assistentiesystemen met coöperatieve bestuurdersondersteuning. Het pakket bevat aanvullende functies. Voorbeelden zijn de afslagfunctie, de nood rijbaan functie, de uitstapwaarschuwingsfunctie die de bestuurder waarschuwt voor passerende fietsers of voertuigen, en een waarschuwing wanneer voetgangers in de buurt van een zebrapad worden gedetecteerd.

De acceleratie van 0-100 km/u verloopt in 8,0 respectievelijk 6,2 seconden. De topsnelheid is bij beide uitvoeringen begrensd op 160 km/u. Het accucapaciteit heeft een capaciteit van 66,5 kWh. Daarmee is een actieradius van 395 à 419 kilometer mogelijk.

 

Reageren is niet mogelijk.