Volvo overweegt derde Europese fabriek

0

Volvo overweegt de bouw van een derde fabriek in Europa. Dat laat financieel directeur Björn Annwall aan de pers weten. Volvo bouwt momenteel in Europa auto’s in het Belgische Gent en in het Zweedse Torslanda.

De plannen worden ingegeven door de verkoopsuccessen die Volvo momenteel boekt met haar plug-in hybride en elektrische modellen. De Zweden denken daardoor door te kunnen groeien naar een afzetvolume van 1,2 miljoen auto’s per jaar in 2025. Momenteel zit Volvo op een output van circa  700.000 auto’s per jaar. Om die geplande groei te kunnen realiseren, is een nieuwe productievestiging nodig.

Volvo heeft ook fabrieken in de Verenigde Staten en China. Het Zweedse hoofdkantoor spreekt de verklaringen van Annwall niet ­tegen, al laat men daar weten dat de beslissing ­officieel nog niet genomen is. “We evalueren voortdurend onze productieactiviteiten om erover te waken dat die afgestemd zijn op onze toekomstige groeiplannen”, aldus een woordvoerder.

 

Volvo Gent legt productie opnieuw stil door chiptekort

De Volvo fabriek Gent moet opnieuw de lopende band stil zetten vanwege het wereldwijde chiptekort. Maandag zal de nachtdienst niet aan de slag gaan en ook woensdag moeten 2 ploegen geen auto’s bouwen. Dat bevestigt de Gentse fabriek.

Volvo kampt, net zoals andere autofabrikanten, met leveringsproblemen door het tekort aan halfgeleiders en andere onderdelen. Dat zorgt al enkele maanden voor haperingen in de productie. Bij Volvo Gent werken zowat 6.500 mensen. De fabriek is de grootste industriële werkgever van Vlaanderen. De vrijgekomen tijd kunnen personeelsleden ingezet worden voor andere taken in de fabriek of volgen ze een opleiding. Als dat niet kan, worden ze met economische werkloosheid naar huis gestuurd.

Reageren is niet mogelijk.