Volvo herschikt modelaanbod

0

Volvo vereenvoudigt het gamma voor het modeljaar 2022. Naast nieuwe uitvoeringen, zijn de XC60 en XC90 voortaan uitsluitend te koop in stekker hybride vorm. Ook zijn er kleine updates voor de V60 en de XC40.

De nieuwe Volvo uitvoeringen luisteren naar de naam Essential, Core, Plus en Ultimate. Zij vervangen de bekende uitvoeringen Momentum, Inscription en R-Design, en zijn standaard rijker uitgerust. Zodoende is de optielijst van Volvo voortaan minder lang.

De tweede verandering, het schrappen van een aantal motorvarianten, sluit aan bij de verdere elektrificatie van het modelgamma. Zo zijn de Volvo XC60 en XC90 niet langer leverbaar in benzine uitvoering. Voortaan zijn deze SUV modellen uitsluitend als Recharge plug-in hybride verkrijgbaar. De V90 Cross Country is door deze strategie volledig geschrapt.

De V60 blijft vooralsnog wel verkrijgbaar met een benzinemotor. Dit Volvo model krijgt, net als de XC40, een kleine update met een nieuw front. Ook de achterbumper van de V60 is aangepast, met als gevolg dat de uitlaten voortaan uit het zicht zitten. Voortaan zijn de meeste Volvo modellen, waaronder de V60, standaard voorzien van het Android infotainment systeem dat naast Google functies ook geavanceerde rij hulpsystemen biedt.

Tot slot heeft Volvo de prijzen van de plug-in hybride versies van de V60 en XC40 aangescherpt. De instapuitvoering van de XC40, de T2 Essential kost 40.995 euro met 129 pk sterke benzinemotor.  Als Recharge T4 (met 211 pk) bedraagt het tarief 44.495 euro. Voor de eenvoudigste XC40 Recharge Pure Electric, die 231 pk sterk is, dient 44.995 euro afgerekend te worden. Instapper bij de V60 reeks is de B3 Essential uitvoering met 163 pk. Die kost 43.995 euro. Aan de V60 Recharge T6 AWD Essential, die goed is voor 350 pk, hangt een prijskaartje van 49.995 euro euro. Voorheen was men voor deze aandrijfvariant minimaal 51.150 euro kwijt.

Dezelfde aandrijflijn zit ook in de XC60 Recharge T6 AWD. Die kost als Essential 62.495 euro. Op deze website werd al eerder gemeld dat de XC90 Recharge T8 AWD Core met 455 pk een prijskaartje heeft van 87.495 euro.

 

Reageren is niet mogelijk.