Beperkt leverbaar: Seat Tarraco FR Business

0

De Tarraco, de ruimste SUV van Seat, is er tijdelijk als extra aantrekkelijke en dynamische FR Business uitvoering. In dit model krijgen sportiviteit en luxe volgens de importeur alle ruimte. De Tarraco FR Business wordt standaard geleverd met de 150 pk sterke 1.5 TSI turbobenzinemotor en is er naar wens met een handgeschakelde 6 versnellingsbak of een automatische 7-traps DSG transmissie met dubbele koppeling.

Met de achterbank in normale positie bedraagt het volume van de bagageruimte van de Tarraco al 760 liter. Met neer geklapte achterbank komt dat zelfs op 1.920 liter. Die waarden doen vermoeden dat de Tarraco een werkpaard is, maar de SUV heeft volgens Seat ook een duidelijk sportief karakter. Om die eigenschap goed in de verf te zetten, is er de nieuwe (maar tijdelijk leverbare) FR Business uitvoering. Die valt op met  led verlichting voor & achter en 19 inch lichtmetalen velgen, die net als de grille plus buitenspiegels zijn uitgevoerd in stoer Cosmo Grey. Ook zijn er diverse in zwart uitgevoerde carrosserie-elementen die het sportieve FR-design en -karakter versterken.

In het interieur benadrukken de verlichte instaplijsten, chromen sportpedalen en natuurlijk de kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen volgens Seat het sportieve karakter. De bestuurdersstoel is elektrisch verstelbaar en voorzien van geheugenfunctie. Via een draaiknop kan de bestuurder het gewenste rij programma kiezen, waarmee onder andere de motor, besturing en airco zich aanpassen. De Tarraco FR Business biedt volgens de importeur naast sportiviteit ook veel luxe. Voorbeelden daarvan zijn de Virtual Cockpit, een navigatiesysteem met 9,2 inch touchscreen, draadloze oplaadmogelijkheid, smartphone-integratie (Apple CarPlay, Android Auto) en Seat Connect.

Om het leven nog wat comfortabeler en makkelijker te maken, zijn er 3 temperatuurzones voor de automatische airconditioning, Keyless Entry, parkeersensoren vóór, een dode hoek sensor met uitparkeer assistent, Park Assist en verkeersborden & vermoeidheidsherkenning. Ook een alarmsysteem en assistentiesystemen als Pre-Crash, Lane Assist en de Predictive Adaptive Cruise Control zijn standaard. De Tarraco FR Business is nu tijdelijk leverbaar vanaf 43.050 euro. Seat levert voor dit bedrag de handgeschakelde uitvoering. De uitvoering met automatische DSG transmissie is er vanaf 46.850 euro.

Reageren is niet mogelijk.