Lexus introduceert de gelimiteerde LC Hokkaido Edition.

0

Lexus introduceert een nieuwe, gelimiteerde editie van de LC Coupé en LC Convertible: de Hokkaido Edition. Het actiemodel is vernoemd naar het vulkanische eiland in het noorden van Japan. Volgens Lexus biedt de Hokkaido Edition de ultieme combinatie van luxe en dynamiek.

Het vulkanische Hokkaido kent veel hoogteverschillen en een aantal van de mooiste stuurman wegen van Japan. Ook de Lexus Shibetsu Proving Ground, het testcircuit waar onder meer de Lexus LFA supercar op werd getest en afgesteld, ligt op het eiland. “De ingenieurs van Lexus hebben de Hokkaido Edition een vurige passie meegegeven, die uitgebalanceerd wordt door de ultieme verfijning. Het resultaat is de perfecte auto voor een ontspannen roadtrip”, zo staat in het persbericht.

LexusLChokkaidoEdition3

LexusLChokkaidoEdition5

LexusLChokkaidoEdition6

De dualiteit van de LC Hokkaido Edition is direct zichtbaar in het interieur, met veel rode delen rond de bestuurder en rustig zwart rond de passagier.

LexusLChokkaidoEdition2

De gelimiteerde uitvoering is leverbaar in Flare Red, Sonic Platinum, F White en Graphite Black en krijgt altijd een contrasterende zwarte grille en een zwarte behuizing voor de achterlichten. Ook heeft de Hokkaido Edition unieke 21 inch lichtmetalen wielen. Aangedreven door een 3,5 liter V6 Multi-Stage Hybrid (LC 500h) of gretig toeren makende, atmosferische 5,0 liter V8 benzinemotor (LC 500 en LC 500 Convertible), belichaamt deze LC de Lexus Driving Signature: de lineaire acceleratie, wegligging en remmen zijn precies afgestemd op de bedoelingen van de bestuurder.

LexusLChokkaidoEdition4

De Lexus LC Hokkaido Edition is vanaf april 2022 te bestellen in Nederland. In totaal worden er slechts 40 exemplaren per carrosserievariant verkocht in Europa. Dit betekent dat Nederland kan rekenen op 3 à 5 stuks. De prijs wordt begin april bekendgemaakt.

LexusLChokkaidoEdition7

Reageren is niet mogelijk.