BMW niet blij met uitstel Beijing Auto Show

0

De 2022 editie van de autotentoonstelling van Peking is uitgesteld. Dat is met name slecht nieuws voor de Duitse autofabrikanten. De nieuwe BMW i7 had namelijk in Peking onthuld moeten worden. Deze elektrische sedan is het vlaggenschip van de autofabrikant uit München en vertegenwoordigt naar eigen zeggen de top van de elektrische voertuigen. Maar het publiek zal daar nu weinig van mee krijgen. Dat is jammer want China is de belangrijkste afzetmarkt voor BMW.

De i7 zou vergezeld worden door de nieuwe generatie 7-serie. In principe is het dezelfde auto. In profiel zijn er weinig veranderingen, maar de voorkant van deze nieuwe modelreeks valt op door zijn uit 2 lagen bestaande verlichting. Maar dit autonieuws gaat aan de neus van het Chinese publiek voorbij want de show in Peking kan deze maand niet doorgaan zoals gepland, als gevolg van de corona epidemie die opnieuw de kop op begint te steken in het Aziatische land. De Duitsers kunnen het nieuws rondom de i7 en de kersverse 7-serie niet op de later deze maand te houden autotentoonstelling van New York presenteren omdat BMW daar geen standruimte gehuurd heeft (dat geldt ook voor Mercedes dat de nieuwe SL klaar heeft).

De show in Beijing had op 21 april moeten plaatsvinden, maar wordt nu door de lockdown in China uitgesteld tot onbepaalde datum. Het evenement zou een geweldige kans zijn geweest voor Duitse autofabrikanten om hun belangrijke innovaties te onthullen aan een Chinees publiek dat smacht naar grote sedans. BMW had op de Beijing Auto Show maar wat graag haar antwoord op de Mercedes EQS willen presenteren. Het Chinese publiek zal de i7 dus niet kunnen zien, maar BMW zal het embargo op zijn limousine de dag voor de opening van de show alsnog opheffen. Er is dan eerder sprake van een digitale presentatie dan van een live wereldpremière, maar het is beter dan niets.

Ook de concurrentie is vanwege het annuleren van de autotentoonstelling van Peking in mineurstemming. Volkswagen was namelijk van plan om de sluier op te lichten over haar Aero-B conceptstudie dat een voorbode is van de elektrische Passat die volgend jaar wordt gelanceerd. Dat mediamoment is dus mislukt. Maar anders dan BMW (en Mercedes) kan Volkswagen de Aero-B conceptstudie wel in New York aan het publiek presenteren. BMW en Mercedes komen daar echter niet voor op de lijst van exposanten (dit in tegenstelling tot Volkswagen tot Porsche).

Het lijkt er dus op dat de eerste van de belangrijke nieuwigheden voorbehouden waren aan Peking. Hoe het ook zij, dit illustreert nogmaals de strategische keuze van presentatielocaties: China en de Verenigde Staten komen in aanmerking voor de onthulling van grote topmodellen, terwijl Europa er voor het kruimelwerk, pardon, de compactere auto’s is!

Reageren is niet mogelijk.