Mercedes roept ruim 60.000 auto’s terug

0

Mercedes-Benz heeft exemplaren van de C klasse, S klasse (inclusief de Maybach uitvoering) en EQS teruggeroepen vanwege softwareproblemen. Dit geldt ook voor Nederland, zo laat de importeur weten.

Het gaat om auto’s die tussen 2019 en 2021 zijn geproduceerd. De terugroepactie vindt plaats vanwege softwareproblemen. Richtingaanwijzers en alarmknipperlichten in het achterste deel van het voertuig zouden, evenals het achteruitrijlicht, kunnen uitvallen, aldus het Duitse Kraftfahrt-Bundesamt in haar database.

De fabrikant meldt dat klanten hiervan op de hoogte zullen worden gesteld door middel van waarschuwingsberichten. Wereldwijd worden 62.800 auto’s getroffen door de terugroepactie. De importeur van Mercedes-Benz wil niet aangeven hoeveel auto’s op de Nederlandse wegen met dit euvel te maken hebben. “De eigenaren krijgen van ons bericht”, zo laat een woordvoerder zuinigjes weten.

Eerder dit jaar kwam aan het licht dat 800.000 auto’s van Mercedes rondrijden met een licht brandgevaarlijke waterpomp. Toen besloot de automaker niet tot een terugroepactie omdat er niet genoeg reserveonderdelen voorradig zouden zijn.

Reageren is niet mogelijk.