BMW viert 50 jaar ‘M’ met speciale uitvoering van de M4

0

Om de start van het zesde decennium van zijn bestaan te vieren, introduceert BMW M GmbH exclusieve jubileummodellen, gebaseerd op haar supersportieve auto’s in de premium middenklasse. Het zijn speciale, beperkt leverbare uitvoeringen met unieke designdetails en een marktspecifieke uitrusting.

BMW M GmbH viert de eerste 50 jaar van haar bestaan. Op 24 mei 1972 tekenden BMW en BMW Motorsport GmbH hun samenwerkingsovereenkomst. Nu, exact 50 jaar later, presenteert het bedrijf dat nu BMW M GmbH heet exclusieve speciale uitvoeringen ter gelegenheid van het jubileum.

BMWM4CoupéEdition50Jahre2

“Met de BMW M 50 Jahre uitvoeringen van de M3 Sedan (Noord Amerika) en M4 Coupé (Europa, China) kunnen M fans overal ter wereld uiting geven aan hun passie voor de autosport en hun besef van traditie. Deze exclusieve uitvoeringen, die in beperkte aantallen worden geproduceerd, zijn voorzien van exclusieve details en persoonlijk te selecteren optionele uitrustingen, zodat elk exemplaar van de jubileumuitvoering uniek is en de persoonlijke stijl van zijn eigenaar uitstraalt”, zo schrijft de BMW importeur in haar persbericht.

BMWM4CoupéEdition50Jahre7

De M 50 Jahre uitvoeringen zijn gebaseerd op de huidige generatie van de meest succesvolle modellen in de geschiedenis van BMW M GmbH. Wereldwijd zijn de modelnamen M3 en M4 synoniem aan hoge prestaties in de premium middenklasse. De speciale modellen worden aangedreven door een 6-cilinder-in-lijn motor die gretig veel toeren maakt met vermogens tot 510 pk en M TwinPower Turbo technologie. Afhankelijk van het model wordt het vermogen naar de achterwielen overgebracht via een handmatig bediende 6-trapstransmissie of een 8-traps automatische M Steptronic transmissie met Drivelogic, óf volledig variabel verdeeld over alle wielen via M xDrive vierwielaandrijving.

BMWM4CoupéEdition50Jahre6

“Het exclusieve karakter van de jubileummodellen is het resultaat van de marktspecifieke configuratie, met unieke designdetails en een strikt beperkt aantal te produceren exemplaren per model. Daarmee ontstaan fascinerende, unieke auto’s voor de belangrijkste markten wereldwijd. Voor de speciale jubileummodellen worden beeldbepalende kleuren uit de historie van BMW M GmbH opnieuw gebruikt. Die worden gecombineerd met gesmede M wielen in eveneens opvallende en exclusieve kleuren en bijzondere accenten in het interieur”, zo meldt BMW.

BMWM4CoupéEdition50Jahre4

Europa krijgt de ‘M4 Coupé Edition 50 Jahre BMW M’. Het betreft een exclusieve uitvoering van de M4. Deze 2-deurs BMW M 50 Jahre is leverbaar in de kleuren Carbonschwarz, Macau Blau, Brands Hatch Grau, Imola Rot (foto) en San Marino Blau. Hun opvallende uiterlijk wordt versterkt door de gesmede M wielen (19 inch vóór en 20 inch achter) in Dubbelspaak styling. De wielen zijn er voor het eerst in de kleuren Orbit grau en Goldbronze mat. China krijgt dezelfde M4 Coupé Edition 50 Jahre BMW M, maar dan in de kleuren Feuer Orange of Stratus Grau. Deze kleuren verwijzen naar het feit dat het jubileum van BMW M GmbH samenvalt met het Chinese Jaar van de Tijger. De gesmede M wielen van deze auto’s zijn afgewerkt in Orbit grau mat in combinatie met de carrosseriekleur Feuer Orange en in Goldbronze mat met de carrosseriekleur Stratus Grau.

BMWM4CoupéEdition50Jahre10

Het interieur van alle exemplaren van de speciale jubileumuitvoering van de BMW M4 Coupé is voorzien van instaplijsten met het opschrift ‘Edition 50 Jahre BMW M’, een metalen plaquette op de middenconsole met het opschrift ‘M4 Edition 50 Jahre BMW M’ en dezelfde tekst in reliëf in de hoofdsteunen van de M Sportstoelen of de optionele M Carbon kuipstoelen voor bestuurder en voorpassagier.

BMWM4CoupéEdition50Jahre8

Noord Amerika (of eigenlijk: de Verenigde Staten en Canada, want Mexico doet niet mee) krijgt de ‘M3 Sedan Edition 50 Jahre BMW M’. Er is keuze uit 5 carrosseriekleuren voor de oplage van 500 exemplaren van dit jubileummodel en elke kleur doet volgens de makers denken aan een kleur uit de historie van BMW M: van Zinnoberrot tot Techno Violett, via Interlagos Blau, Feuer Orange tot Limerock Grau. Alle carrosseriekleuren worden gecombineerd met gesmede M wielen in Orbit grau mat en een aantal BMW M Performance Parts. Tot die speciale onderdelen (geïnspireerd op de autosport als het gaat om design en technologie en onderdeel van het gamma uitrustingen voor het jubileummodel) behoren ook de BMW M Performance frontsplitter Carbon, de BMW M Performance achterspoiler Carbon en de BMW M Performance uitlaat eindstukken in Carbon/Titanium. De ‘Edition 50 Jahre BMW M’ opschriften op de instaplijsten en de M striping op de hoofdsteun van beide voorstoelen en de buitenste zitplaatsen achterin zijn opvallende kenmerken in het interieur. Verder siert een exclusief gestikt patroon de M Sportstoelen en de optioneel leverbare M Carbon kuipstoelen in de jubileummodellen. Een metalen plaquette op het deksel van de bekerhouder in de middenconsole draagt de inscriptie ‘M3 Edition 50 Jahre BMW M’ en de verwijzing ‘1/500’.

BMWM3Edition50JahreM

 

Reageren is niet mogelijk.