BMW XM debuteert in milde vorm

0

BMW heeft nieuwe informatie bekendgemaakt over haar aanstaande ‘Super SUV’, de XM. Daaruit blijkt dat wij nog even moeten wachten op de topversie met de beloofde 750 pk.

Op dit moment is de (onlangs bijgepunte) X7 de dikste SUV in het aanbod van BMW. De XM gaat daar eind 2022 verandering in brengen. Hij wordt niet zozeer groter, maar als de M divisie van BMW zich er mee gaat bemoeien, wordt hij zeker een stuk sportiever. Ondanks een gewicht van 2,7 ton. Inmiddels is de mastodont al een aantal keer gespot op de Nürburgring in Duitsland. Voor BMW is dat aanleiding om nu zelf met meer informatie te komen over de auto.

Eind 2021 toonde BMW de XM als conceptstudie aan het publiek. Hoewel het uiterlijk voer voor discussie is, zal iedereen het er over eens zijn dat een vermogen van 750 pk en een koppel van 1.000 Nm zeer indrukwekkend zijn. Deze specificaties zijn te danken aan de combinatie van een dubbel geblazen V8 met een elektromotor; een hybride aandrijflijn dus. BMW gaat deze techniek ook leveren in 650 pk en 800 Nm configuratie.

Beide vermogen / koppel varianten van de XM kunnen rekenen op vierwielaandrijving en circa 80 kilometer aan elektrische actieradius. Bij de prijs inbegrepen is ook een opvallend design. De XM krijgt een front à la de vernieuwde X7 en de jongste editie van de 7-serie. Daarnaast kan de koper rekenen op gestapelde uitlaten en 2 logo’s aan weerszijden van de achterruit.

 

Reageren is niet mogelijk.