Lexus plaagt met nieuwe RX

0

Kort na de lancering van de nieuwe NX maakt men zich bij Lexus nu op voor de presentatie van de vijfde generatie RX. Middels deze plaagfoto wil het Japanse premium merk ons alvast op het puntje van onze stoel doen zitten. Op 1 juni zal de compleet nieuwe RX door Lexus officieel worden voorgesteld.

De RX maakt sinds 1997 onderdeel uit van het Lexus gamma. In de in 2003 gelanceerde tweede generatie debuteerde hybride techniek. Nu mag de vierde editie van de RX bijna met pensioen. Die werd in 2015 gelanceerd, kreeg in 2018 een verlengde 7-zits versie en onderging in 2019 een facelift. Op de plaagfoto kunnen wij zien dat de vijfde generatie minder platte koplampen krijgt. De bekende Spindle grille wordt juist hoger en net even strakker vormgegeven. De concave lijnen zijn er namelijk uit. Wat blijft, is de opvallende knik in de schouderlijn nabij de C stijl. Verder krijgt de RX weer een eigenwijs vormgegeven D stijl.

Onderhuids zit het GA-K platform dat onder andere ook te vinden is onder de Lexus ES. Dit betekent dat er vastgehouden wordt aan een dwars geplaatste benzinemotor als basisunit voor de hybride techniek. Naast een verbeterde versie van de huidige aandrijflijn kunnen we ook een plug-in variant verwachten. Verder zal er vermoedelijk wederom keuze zijn uit 5 of 7 zitplaatsen.

Reageren is niet mogelijk.