Mazda punt de MX-30 bij

0

Mazda verbetert haar eerste volledig elektrische auto, de MX-30. Dat doet het Japanse merk met onder meer nieuwe kleuren voor zowel het interieur als exterieur. Maar van groter belang zijn de verbeterde laadprestaties. Daar is de MX-30 een stuk bruikbaarder van geworden.

De MX-30 is pas sinds eind 2020 op de markt, maar Mazda voert nu al een update door bij de volledig elektrische SUV Coupé. Dat was niet nodig omdat er kritiek was op de rijeigenschappen. Integendeel: de MX-30 is juist een van de beter rijdende auto’s in zijn klasse. Mede dankzij een relatief klein accupakket weegt de Mazda minder dan menig concurrent. Maar de beperkte actieradius van 200 kilometer (gemeten volgens de WLTP norm) die het resultaat was van de bescheiden batterij betekende dat de MX-30 niet breed inzetbaar was. Dit minpunt werd geaccentueerd doordat opladen slechts 1-fasig met 6,6 kW mogelijk was. Al met al vond de autoconsument dat deze minpunten van de Mazda zwaarder wogen dan de pluspunten.

MazdaMX30modeljaar2023b

Mazda heeft de kritiek ter harte genomen. Althans, deels. Want aan de batterijcapaciteit heeft Mazda niets veranderd. Wel zijn de laadprestaties verbeterd: voortaan is 3-fasig met 11 kW wisselstroom mogelijk. Op gelijkstroom kan men nu 50 kW laden in plaats van 40 kW. De laadtijd op de accuvulling van 10 procent naar 80 procent te brengen, wordt daarmee met 10 minuten verkort.

MazdaMX30modeljaar2023c

Naast de bestaande interieurkleuren Modern Confidence (wit) en Industrial Vintage (bruin) is de vernieuwde MX-30 ook verkrijgbaar met de nieuwe volledig zwarte bekleding, genaamd Urban Expression,. Dat wordt gecombineerd met witte accenten en donkerbruin kurk op zowel de console als de portier grepen. Voor de buitenkant zijn de kleuren Jet Black en Zircon Sand toegevoegd aan de keuzemogelijkheden.

MazdaMX30modeljaar2023d

Ten slotte heeft Mazda het geluid van de MX-30 aangepast. Volgens de fabrikant zorgt de vernieuwde toon er voor dat bestuurders op een natuurlijke manier de hoeveelheid koppel akoestisch kunnen herkennen. De verkoop van de vernieuwde MX-30 start in juni. Hij wordt omstreeks september in de showroom verwacht.

Reageren is niet mogelijk.