Nieuwe motoren voor de BMW 2-serie Active Tourer

0

Het aandrijfportfolio van de BMW 2-serie Active Tourer is uitgebreid met 2 plug-in hybride varianten en een dieselmodel met vierwielaandrijving.

De nieuwe 230e xDrive Active Tourer combineert een 150 pk sterke 1,5 liter driecilinder turbobenzinemotor met een 130 kW elektromotor tot een 326 pk sterke hybride aandrijflijn die de vierwielaangedreven auto in 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u brengt Huh legt tot 93 kilometer puur elektrisch af. De tweede nieuwe hybride variant van de Active Tourer is de 225e xDrive, die echter 136 pk van de benzinemotor en 80 kW van de elektromotor combineert tot een systeemvermogen van 245 pk. Een sprinttijd van 6,7 seconden en een volledig elektrische actieradius van maximaal 92 kilometer zijn de kenmerken van deze vierwielaangedreven BMW.

Voor de plug-in hybride modellen is het maximale laadvermogen bij gebruik van een Wallbox of openbaar laadstation verdubbeld. Het is nu 7,4 kWh. Dit betekent dat de hoogspanning accu binnen 2,5 uur van 0 tot 100 procent van hun capaciteit kan worden opgeladen.

De derde nieuwe toevoeging aan de aandrijffamilie vertrouwt op diesel als energiebron. In de 223d xDrive Active Tourer levert een viercilinder turbodieselmotor met een cilinderinhoud van 2,0 liter in combinatie met 48 volt mild hybride technologie 211 pk en 400 Nm (de dieselunit serveert 197 pk en 400 Nm, terwijl de elektromotor daar een schepje bovenop doet in de vorm van 22 pk en 55 Nm). De elektromotor is geïntegreerd in de 7-traps transmissie met dubbele koppeling en werkt ook als startgenerator. Het nieuwe dieselmodel beschikt over vierwielaandrijving en heeft 7,3 seconden nodig om van 0 tot 100 km/u te accelereren.

De prijzen van de nieuwe versies zijn nog niet bekend. Nieuw voor alle 2-serie Active Tourer motorvarianten zijn het Travel Package en het Comfort Package.

Reageren is niet mogelijk.