Polestar investeert in StoreDot voor extreem snel opladen

0

Polestar investeert in het Israëlische bedrijf StoreDot. Bij deze start-up wordt gewerkt aan geavanceerde technologie die het mogelijk moet maken om elektrische auto’s extreem snel op te laden. Polestar heeft dermate veel vertrouwen in de toverkunsten van StoreDot dat zij aandeelhouder wordt van het Israëlische bedrijf.

Samen onderzoeken Polestar en StoreDot hoe de snelle laadtechnologie van het Israëlische bedrijf in de toekomst in de modellen van de Chinees / Zweedse autofabrikant kan worden toegepast. Over de batterijtechnologie die momenteel in ontwikkeling is, wordt gemeld dat die het mogelijk moet maken om accu’s van elektrische auto’s razendsnel op te laden.

StoreDot mikt er op dat haar systeem in 2024 in staat is om in slechts 5 minuten voor 160 kilometer aan stroom bij te laden. In 2028 moet dit rij bereik bijladen al in 3 minuten kunnen en in 2032 wordt die laadtijd naar verwachting met nog eens een minuut verkort. StoreDot zegt onder meer gebruik te maken van silicium om snelladen mogelijk te maken.

Er gaat nu onderzocht worden hoe de technologie van StoreDot in de toekomst toegepast kan worden in de (elektrische) auto’s van Polestar. Thomas Ingenlath, de topman van het Chinees / Zweedse automerk, zegt te verwachten dat de modellen al vanaf 2026 kunnen profiteren van de snelle laadtechniek van het pionierende Israëlische bedrijf. Hij hoopt hiermee de adoptie van elektrische auto’s door de consument te kunnen versnellen. Het is voor het eerst dat Polestar investeert in een ander bedrijf.

Reageren is niet mogelijk.