Porsche viert 90 jaar Hockenheimring

0

De Hockenheimring bestaat dit jaar 90 jaar. Porsche wil dit heugelijke feit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en introduceert daarom een speciale uitvoering van de Taycan GTS: de Hockenheimring Edition.

Naast enkele specifieke exterieur- en interieurkenmerken betekent de aanschaf van deze speciale uitvoering ook enkele privileges indien er een bezoek gebracht wordt aan de Hockenheimring. Zo mag men deze speciale Taycan 2 jaar lang gratis opladen bij het Porsche Experience Centre op het 90-jarige circuit. Ook kan men de Porsche daar parkeren in een VIP vak tijdens de zogeheten Frühsicht evenementen. Dat zijn maandelijks terugkerende bijeenkomsten van en voor Porsche fans.

PorscheHockenheimringK

De Hockenheimring werd in 1932 officieel geopend met een race voor motorfietsen. Op 2 augustus 1970 werd de eerste Formule 1-race op Hockenheim verreden. De laatste keer dat de koningsklasse van de autosport het circuit aandeed, was in 2019. In dat jaar opende Porsche tevens zijn Experience Centre op het circuit. Klanten kunnen daar met hun auto op het circuit rijden of (als zij eigenaar zijn van een Macan of Cayenne) een offroad parcours afleggen.

PorscheTaycanHockenheimringEdition6

Zoals gebruikelijk bij actiemodellen, waar de Hockenheimring Edition ook onder valt, is er in technisch opzicht niets veranderd in vergelijking met de reguliere uitvoeringen. Dit betekent dat de feestversie met zo sterk (598 pk) is als de Taycan GTS. Wel zijn er speciale uiterlijke kenmerken. Het meest in het oog springend is de lakkleur ‘Stone Grey’.

PorscheTaycanHockenheimringEdition4

Ook opvallend is het hart van de wielen, dat in ‘Bronzite’ is uitgevoerd. Op de B stijlen zit een kleine plaquette met daarop een afbeelding van het circuit en de tekst ’90 Hockenheimring Edition’.

PorscheTaycanHockenheimringEdition3

In het interieur voert zwart leer de boventoon en zijn de sierstiksels uitgevoerd in ‘Island Green’. De keuzehendel van de transmissie, de bekerhouders en de ventilatieroosters zijn dan weer uitgevoerd in het al eerder genoemde ‘Bronzite’. Op de middenconsole is ook weer het Hockenheimring jubileumlogo terug te vinden.

PorscheTaycanHockenheimringEdition2

Kers op de actietaart is een sleutel in de carrosseriekleur van de Taycan Hockenheimring Edition.

PorscheTaycanHockenheimringEdition

De Hockenheimring Edition is per direct te bestellen als optiepakket voor de Taycan GTS en heeft een meerprijs van 13.030 euro. Concreet betekent dit dat er een bedrag van 150.630 euro overgemaakt dient te worden naar de bankrekening van Porsche.

PorscheTaycanHockenheimringEdition7

Reageren is niet mogelijk.